Egy örömteli közlemény érkezett a szerkesztőségbe. Ez lenne az szó szerint:
Az MVLSZ Sportági Egyeztető Bizottságának (továbbiakban: SEB) közleménye
A SEB elnöke rendkívüli ülést hívott össze, hogy megtárgyalják a 2006. 04. 22-én lejátszott Vasas-Eger bajnoki rájátszás mérkőzés körülményeit. Megállapította, hogy a játékvezetők elmulasztották a sárga és piros lap következetes alkalmazását és nem a szabályoknak megfelelően torolták meg a szándékos duvaságokat. A mérkőzés ellenőrei nem kellő szigorral minősítették a játékvezetőket és nem avatkoztak be az elfogadhatatlan események bekövetkeztekor.
Az MVLSZ SEB, a játékvezetők minősítését megváltoztatta és a közreműködőkkel szemben a következő határozatot hozta:
Báthori György játékvezetőt figyelmeztetésben részesíti.
Vojvoda István játékvezetőt a rájátszás további mérkőzésein nem foglalkoztatja.
Pék Gyula ellenőrt, valamint Dr. Konrád Ferenc ellenőrt figyelmeztetésben részesíti.
Javasolja továbbá az elnökségnek elfogadásra, hogy a rájátszás hátralévő mérkőzésein brutalitás esetén a SEB videofelvétel alapján fegyelmi eljárást kezdeményezhessen az elkövető ellen.
Köszönöm szépen. Erről beszélek, már elég régen. Azt hiszem ezzel lassan lezárhatjuk a szombati mérkőzést. Olvasom az egriek fórumán, hogy ők bizonyítva érzik a szurkolói provokációt, mert a Vasast megbüntették rendezési hiányosságokért. Én meg most bizonyítva érzem, hogy az egri játékosok a keménység határát jócskán túllépve próbálták megakadályozni a Vasas játékosok tudásbeli fölényét, amely szombaton magasab kidomborodott. Kár, hogy ehhez az állásfoglaláshoz megint kellett egy jó kis botrány. Régóta mondom, a fejre mért ütéseket súlyos eltíltásokkal kell szankcionálni csapattól függetlenül. Ez nem ökölvivás, hanem vízipólo. Nem értek egyet Gerendás Györggyel, hogy ezek még edzéseken is előfordulnak. Nem, nem fordulnak elő. Különben agyba-főbe vert játékosoknak kellene nap mint nap hazamenni az edzésekről.
"A másik ember arca szent" – nekem ez az erkölcsi normám. És, ha orális szexre szólítanak fel, még ha az utcán is, akkor se nem teszem meg, és se nem verek be neki egyet. Nekem ez az emberi viselkedés.
A lényeg, szombaton volt minden. Volt brutális ütés a vízben, sérülés, átsétálás, hiszti mindkét kispadon, rendezői mulasztás, játékvezetői erélytelenség és hibák, volt provokáció, szurkolói kispad felé, és kispad felől szurkoló felé, volt plekniből ütés a vízparton, ismét voltak számolni és meccset kézben tartani képtelen ellenőrök...
Mindkét fél hibás volt, ki jobban, ki kevésbé, de a fejre mért ütések a legsúlyosabbak a szememben. Ezeket kell mellőzni és szankcionálni a jövőben. Lépjünk túl az eseményeken, és ha lehet ne aprítsák darabokra egymást a Vasas és az Eger szurkolók attól függően, éppen melyik csapat a pályaválasztó, melyik tábor jelenik meg nagyobb létszámban. üdv.
HAJRÁ VASAS!!!!!