oleandro Creative Commons License 2006.04.26 0 0 4376

KÖZÉRDEKŰ!

Voltam délelőtt futni (ez még nem közérdek). Próbálok lehetőleg minig új utcákat felfedezni, és egyszerre csak felfigyeltem egy kis házra, kis kerttel, telis-tele láthatólag nem csak hobbikétn tartott leanderekkel.  Nosza, becsöngettem, egy fiatal srác fogadott, mint kiderült kertészmérnök, aki mindenféle mediterrán növényeket termeszt, és keresetkiegészítésként jár vásárokra eladni. (Anblock, május 1-én pld megy valami banzájra Mátyásföldre)

Cím: Galkó Ferenc , XIV Gödöllői utca 54. Még leandert nem nagyon árul, mert várja a vtrágzást.

A leandereinek gyönyörű erős sőtét színű levelei vannak, igaz, némelyeken van pajzstetű, de azzal majd elbánik, azt mondja.

nagyon készséges volt, úgyhogy gyorsan próbáltam leszívni az agyát. A legfontosabb: sajnos a kiskereskedelemben szerinte nem kapható olyan táp, ami a elandereknek ideális lenne. Szerinte az a jó, aminek nagyjából uannyi  nitrogén, foszfor és kálium tartalma van. Kérdeztem a Vuxal-ról, ami eddig használtam, és a Volldüngerről, amire áttértem. Azt mondja, egyik se igazán jó a szép virágzásra, mert kicsi a foszfortartalma. (Anblock, Rágica, mi lenne akkor nálatok, ha még jó tápszert is használnátok....?.) A Volldüger azért nem olyan rossz, főleg, ha as szép forma a cél, és nem a dús virágzás vagy gyors növekedés.  A lényeg, hogya szép levelekhez sok kálium kell, a szép virágzáshoz sok foszfor. A túl sok nitrogén tartalmú tápszertől gyorsan nő a növény, de kicsik és világosak a levelek. Ő azt ajánlja, hogy a dús virágzást elősegítendő használjunk a leanderekre is Vitaflóra muskátli- és balkonnövény tápszert, A virágzás  végén már más kell, akkor jó pld a Volldüger.