Cicafül Creative Commons License 2006.04.26 0 0 4369
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy a leanderem levelein található sárga (barnás) pöttyök lehetnek-e a pajzstetű ki nem irtásától? (valószínűleg az átteleltetés alatt kaphattak valamit). Olvastam lejjebb az Agrolt, Vape-t, erre is ajánlanátok ezeket? vagy azoknak a növényeknek már annyi?
a brutálisan megmetszett növényimen ma felfedeztem egy csomó kis hajtást, kivéve a legnagyobbat, azon még semmi, remélem nem irtottam ki, mert azt úgy visszavágtam, hoyg semmi levél nem maradt rajta :(((
magtokok: anyukám tavaly levágta és kidobta őket, pedig most mennyi magoncom lehetne.. :(( remélem idén is lesz újra. a félig metszetteken viszont már vannak bimbók is.

cserella, azt hiszem nálad láttam a gyökérzet egy részének levágását. túléli a növény? néhánynál nálamis aktuális lenne...
annak idején, amikor Olaszországban vettünk pár leandert, azt mondták, hogy 2-3 évente ültessem át, és alig nagyobb cserépbe, mert ha túl nagyba teszem, a levélzet helyett a gyökérzet fog fejlődni, ezért vannak ált. kisebb edényben a leanderek.