fish12 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 29

Nem  emlékszem, hogy honnan és merre futottak..(nem Édentől Keletre:) ..Egyébként  még "hitetlen" koromban (17 éves körülien kezdtem megismerni az Urat)--és még  egy két  évig azután is--  engem is nagyon  érdekelt a filművészet, és akkor megnéztem minden jelentősebb , úgymond  művészi  filmet. ...gyerekfejjel  azt hittem, hogy  én  sokkal  jobbakat  tudnék majd csinálni:)))  Nem  tudom, ma  mizujs a  középiskolákban , de  amikor  én jártam, nekünk kötelező tantárgy volt a filmelemzés  is..(és a nézés  is természetesen) ..Tarkovszkijt  onnan  ismerem. 

A középiskolás koromból még többek között Sydney Pollack "A lovakat  lelövik ugye? c filmjére emlékszem , meg Paul Newman egyik filmjére, aminek a mondanivalója nagyon megragadott.."Bilincs  és  mosoly" volt a címe..az a film sokban segített megértenem  azt,  hogy mit  jelentett Jézusnak letenni az  életét...(noha nem arról  szólt) ...a film alatt végig ezen  gondolkodtam...Abban az  időben megnéztem még jó pár  (szerintem) ócska  filmet is, amik ugyan művészeti szempontból  értékesnek  számítottak,  --de ki kell, hogy ábrándítsalak,  bennem  nem találsz emberedre e téren, mert nekem  nem  tetszettek. És  általában nem tetszettek a pesszimista és nihilista  filmek sem..amiket  hasonlóan  lenulláztam, hiába  voltak esetleg nagy sikerfilmek..

Mostanában pedig kizárólag azokat a filmeket  nézem meg, amik  tartalmilag  építők...és  erkölcsileg  kifogástalanok...nem  érdekel, hogy milyen  óriási  művészi alkotások,  ha a témájuk  vagy a mondanivalójuk rossz. Elnézést, ez van. :)

Most én kérdezek: Van kedvenc filmed? Melyik? (én a vicces  filmeket szeretem, mint  pl a My Fair Lady, vagy a Troublemakers Bud Spencerrel:)  

A filmek egyébként nagyon  veszélyesek szerintem..annak, aki  szereti a mozit, mert  a rossz képsorok  elég sokáig, --ha nem örökre-- benne tudnak maradni az  emberben..és nem várt rossz hatásai  lehetnek..(nem csak tapasztalatból tudom, hanem hallomásból meg egyszerű következtetésből is) Én ezért nem  nézek meg akármit.

Előzmény: Titanilla_ (28)