merrin
2006.04.24
|
|
0 0
2050
|
Kedves Cirrocumulus!
Viszonylag régen szóltam hozzá, túl nagy okosságokat nem is tudtam volna, de most úgy érzem: ”ITT AZ IDŐ”
Először is köszönöm szépen tanácsodat a jegyrendeléssel kapcsolatban, a leírt e-mail cím felkeresése útján igazán szuper két jegyet sikerült vennem (14. sor közepe!).
Hónapokkal ezelőtt kitűztem a para-faliújságomra és mikor arra jártam mindig fülig ért a szám.
Tegnap aztán 16 éves (kis)nagylányommal türelmetlenül vártuk a kezdést. (Szintén SOLARIS rajongó, már említett, immár 6 éves kisfiamat még nem mertem elhozni JJ)
Amit hallottunk tegnap azt nem is tudnám szavakkal illetni, mindenesetre tény:
A Fiúk bevonulása előtti mozilkip alatt valami leírhatatlan jó érzés töltött el, hanem mihelyt a Z E N E megszólalt, az történt, hogy váratlanul bepárásodott a szemem. Remélem nem túl sokan látták, mert elég hülyén néz ki egy 120 kilós középkorú ipse sírva. JJJ
Ez jelenség a koncert során még vagy háromszor elővett, látszólag sztochasztikusan, bár többnyire Attila fuvolajátéka alkalmával, de ez csak fokozta a varázslatot!
Fél 2 körül értem haza, mindjárt begerjesztettem a gépem, hátha van már hozzászólás….. és persze volt. Ez is szuper, hogy néhányan máris meg akarták osztani a Másikkal a hangverseny által kiváltott érzéseiket!
Most, este átolvastam valamennyit.
Az előttem szólók már szinte mindent leírtak, úgyhogy csak néhány gondolat:
Azzal értek egyet, hogy még Böszörményi Gergely ”felkérése” ellenére sem igazán lehetett számítani nagy tömeghapeningre, egyrészt a legtöbbünkre a korral együtt rakodó konvencionális viselkedésforma, másrészt egyszerűen a helyszín miatt.
Viszont aki figyelt a tapsra, annak nyilvánvaló volt, hogy a közönség együtt lélegzik a Zenekarral. ….. Sőt pl. a Los Angeles 2026-ban van egy olyan rész, amikor a mű avatatlan fül számára befejeződik, itt a 2006-ban is megvolt. Féltem, hogy majd beletapsolnak, és láss csodát, egy tenyér se csapott a másikba. Annál inkább amikor tényleg vége lett.
Állva vastapsot meg már évek óta nem láttam, pedig ott voltam pár koncerten és színházi előadáson…. A fejek, lábak kezek pedig végig a sorokban egyszerre mutatták a ritmustJ
TanDream és localhost írt a profizmusról és precizitásról. Valóban. Ehhez hasonlót csak Roger Watersnél és Csapatánál (bár itt azért több volt a felvételről bejátszott effekt),és igen, KGyula1! az East-nél láttam, pedig ott voltam az ELP és Mike Oldfield koncertjein is.
Jól érzékelhető volt az, hogy a Fiúk szántak időt és energiát a gyakorlásra, hogy ne csak körülbelül idézzék fel a régi szép időket! Köszönet érte!
Tutus is írt az EAST-ről, Nagy kár, hogy évek óta semmi hír róluk. Náluk még az első énekes (Zareczky Miklós) is szerves része tudott lenni az egyébként instrumentális zenekarnak. Ilyet azóta sem láttam, illetve hallottam.
Végezetül: A SOLARIS dupla DVD-ből én is kérnék vagy tízet barátaim zenei művelése érdekébenJJJ.
Üdv mindenkinek, VIVAT SOLARIS!!! |
Előzmény: cirrocumulus (2001)
|
|