Kedves Carolus 58 !
1./ a Tanamát nem én csinálom, tehát nekem ne rohanj miatta.
2./ a - " - nem csak dél-amerikai helynevekkel foglalkozik (:ismerkedik:)
3./ én tisztellek tudásodért, és gondolom Te is tiszteled a T vizsgálóit, a már felhalmozott azon tudásuk okán, amit már megtudtak, és a nyilvánosság elé tártak,: ti. itt olyan furcsaság van, amit még eddig nem látott meg senki - mi igen - és (:bár erről tudtommal még nem nyilatkoztak:) lehet hogy valaha, valakinek összefüggéseiben is meg lehet majd vizsgálni. hogy milxen következtetésrte ad lehetőséget. (:mint a nyomozóknál:)
Namost ettől függetlenül:
++ Még azt se tudják gyakran, hogy a magyar nyelv fejlődése milyen nyelvtörténeti változásokat okozott csak 1492-2006 között, nemhogy még a korábbi évszázadok során.++
Biztos ismered a konfuciusi példabeszédet a két bölcsről a patak hídján. Tehát honnan tudod, hogy ők nem tudják. Másrészt - jó, a dátum nem pontos, de azért - ha összehasonlítod pld.: a Vizsolyi bibliát, meg a mai nyelvet azért olyan egetverő különbség nincs. A Carabella egyébként a spanyolosok problémája. De lehetne itt japán, szír-, és asszír, krétai görög és római probléma is, mert a T. nagyon sok teületet megtalált már.
++ közben pedig meg se vizsgálom azt, hogy az ott beszélt ősi nyelvben milyen jelentésbeli fejlődésen ment keresztül ++
látod ez komoly probléma, mert a magyar nyelvet féltőknek pont ez a problémája a finnugrászokkal szemben.
A Tanama- ahogy én láttam - japán, krétai, libanoni, és még nagyon sok helyet érint. Lehet hogy ha utánanézel, egészen megjuhászodol.
erre bíztat: kisharsány