Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 365

Hagyj már az abortusszal békén. Védekezem a nemkívánt terhesség ellen, világos?

Épp eleget olvastam a természetes fogamzásgátlásról ahhoz, hogy tudjam, számomra nem megfelelő. Egyrészt azért, mert az én hormonháztartásom működése soha nem volt "előírásos", azaz pontos, és nem vagyok hajlandó az ebből fakadó kockázatnak kitenni magam. Másrészt pedig azért, mert kényelmetlennek tartom. Nem, ne kezdj el tiltakozni. Szíved joga ezt a módszert alkalmazni. Nekem nem megfelelő, és kész.

Egyébiránt már régóta figyelem a saját testem működését, ergo nem vagyok tudatlan az egyes tünetek jelentését illetően, és épp ezért tudom, hogy a tünetek erőssége és jellege elég nagy szórást mutat ahhoz, hogy ne legyen mindig, minden körülmények között, ugyanúgy megállapítható, hogy épp a ciklusom mely pontján vagyok. Igaz, a méhszájamat nem vizsgálgattam, de nem is fogom, ezt inkább az orvosomra bízom. 

Azzal a hasonlattal tudnám a dolgot érzékeltetni, mint amikor a feleséged megkérdezi, észrevetted-e, hogy egy negyed kiskanálnyival több sót tett a levesbe. Lehet, hogy észreveszed, ha (1) épp tiszták az érzékszerveid, (2) elég erőteljes a különbség ahhoz, hogy észrevedd (ha nagyon sósan eszel mindent, akkor nem fogod ezt a kis különbséget észrevenni) és (2) nem áll fenn olyan körülmény, amely megváltoztatná a só jelenlétének érzékelhetőségét (pl. sok-sok belefőzött krumpli, amely magábaszívja a sót) - de lehet, hogy nem.