Elefa Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2032

Felhőcske,

nem akarok vitázni, nem a tapsok őszinteségével volt a baj! Láttam, éreztem, hogy a közönség reakciója őszinte volt, sőt! Pontosan azt éreztem, hogy a közönség NEM MERI kimutatni, mennyire élvezi, mennyire örül. Láttam a fejeken hátulról (14.sorból), hogy egyszerre mozognak, ütemre bólogatnak, mindenki áhítattal élvezi a nagyszerű zenét. És a köztes tapsok hossza, őszintesége, mértéke egyáltalán nem volt ''udvarias taps''-szerű.

Szerintem mindenki érezte egy-egy szám elején, egy-egy szóló után (Óz), vagy egy-egy tétel végén (Nostradamus, LA2006), hogy kedve lenne egy nagyot tapsolni, esetleg fütyülni, ''ordítani'', hiszen biztosan nem csak nekem borsódzott a hátam. De senki nem tette. Nem "indult be" a közönség.

Most hallgatom a NOAB-ot, végre meg tudtam venni. Abban - de bármelyik másik live felvételen - ott volt a közönség. Tegnap talán csak egyszer, Tamás basszusszólója után volt elég bátorságunk beletapsolni. Pedig Böszme (nem tudom, használhatom-e így ismeretlenül e becenevet) a bevezetőben is kérte, bátran nyilvánítsuk ki tetszésünket, ne egy csendes hallgatóság legyünk.

Mégegyszer tömören: én éreztem, hogy a közönség nagyon élvezte, és volt is mit, hála az együttesnek. Remélem, bármennyire is nem tapsoltunk közbe és nem őrjöngtünk, azért a fiúk is érezték, hogy mennyire szerettük őket tegnap. Nagyon remélem, nem okoztunk csalódást nekik.

Üdv, Elefa

(ps. az emilt köszönöm, és bár tudtam a találkozóról, de csak du 5-kor tudtam elindulni 180 km-ről, így nem vehettem részt rajta. A fórumot folyamatosan követem mióta megtaláltam.)

Előzmény: cirrocumulus (2020)