Törölt nick Creative Commons License 2006.04.23 0 0 607

Szia...

'a  normál, hétköznapi kémiai elemek azzal  vannak "meggyanúsítva"'

...hát ez szvsz igen csak nagy gazemberség lenne, de hát ki állít ilyeneket??? És hol fogalmaz így???

Nem, nem az elemek hozták létre a szerves életet, mert azok erre képtelenek lennének több okból is: nincs akaratuk, szándékuk, stb., sem "nem áll módjukban", VISZONT mivel ezen szerencsétlen elemek egymásra viszont hatással vannak, azt a fura helyzet alakult ki, hogy ezek bizony egyre bonyolultabbá szerveződnek: molekulákká, azok bizonyos körlmények között folyadékká, kristályokká, stb., többek között olyan molekulákká, amelyek szintén megfelelő körülmények között élő szervezetekké is össze tudnak bonyolódni. Bizony ehhez nem kell sem akarat, de még csak tervezés sem, pusztán olyan körülmények, amik alkalmasak a kölcsönhatásokra... Ilyen a világ... el kell ezt tudni fogadni... lehet kutatni, keresni az összefüggéseket, DE nem "mögöttes" akaratot... azt is lehet, csak hát minek?

én nem tudom, csak azt - hát jó Neked, hogy ilyen tudó vagy... én csak kíváncsi vagyok, s nem akarok belelátni a világba olyat, ami nincs ott... a megértéshez, nem kell ez a belelátás... Ajánlom figyelmedbe Attkins Teremtés című művét... sajnos nehéz mára hozzájutni...

Előzmény: kisharsány (606)