maultier
2006.04.23
|
|
0 0
209
|
" (...) Mi szerintem a teendő az abortuszok visszaszorítására? Általános felvilágosítás, különleges tekintettel a férfiakra. Szerintem - elnézést a kivételektől - a férfiak nagy részének nincs kellő fogalma arról, hogy mi történik az abortusz alkalmával. Ezért, ahogyan létezik "apás szülés", úgy kellene lennie "apás abortusznak" is.
De ennél sokkal célravezetőbb lenne, ha a szülőpár együtt megnézné magzatuk ultrahangos vizsgálatát. Sokkal kevesebb gyermeket utasítanának el, ha mindkettejükben tudatosodna az ő élő mivolta. Nagyobb részt kellene vállalnia a férfiaknak a megelőzés felelősségéből is.
Végezetül hadd említsem Madách örökérvényű művét, Az ember tragédiáját. Képzeljük el a zárójelenetet a következő variációban: Éva kimondja a nagy szavakat: "Anyának érzem ó Ádám magam! Ekkor Ádámmal megbeszélik, hogy elveteti a gyermeket, majd Ádám mégis leveti magát a mélybe, hisz semmi értelme életének. Nem ez történik. Az anyává válás megfordítja a világot. Minden értelmet nyer. S szólhat az Úr: "Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál."
Dr. Péterfia Katalin
|
|