Törölt nick Creative Commons License 2006.04.23 0 0 808

Megvan. Nem kell szétszedni. Ez így ahogy van egy előtét-objektív, amelyben minden lencse 2d-be van csiszolva. (Ha jól nézem, valamiféle triplet van benne.) A meopta használati utasítás is ezt mutatja:

láthatóan benne van a gépben a saját lencséje, és az elé csavarozták föl a rectimascopot. Én is kipróbáltam a sajátommal, és nagyjából müx is a dolog. Azért csak nagyjából, mert nincs rectimascop-tartóm a géphez, úgyhogy csak kézzel tartottam elé az anamorfot, és így nem nagyon tudtam a fókuszállítással sokat játszani. Merthogy fókuszt kell állítani a vetítőn, de a rectimascopon is!

Aztán próbáltam feltenni a rectimascopot a kamerára, de az eredeti, 7cm átmérőjű meteor objektívvel vignettál, mint az állat. De még a chinon 722 tip. nagyon alap, 3x zoomos kis áltmérőjű lencsés S8-assal is csak telefotó állásban nem. Szóval most agyalok, hogy hogyan lehetne a kamerához adaptálni - és lehet, hogy sehogy. (Jobban meggondolva vetítéshez készült, 35-50-80mm fókusztávolságú objektívekhez... felvételnél viszont ezeknél jóval rövidebb fókuszokat használunk.)

Előzmény: apepee_ (807)