lsr Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2568

"Tehat ezek Isten sajat ugymond rendeletei."

Az is Isten saját rendelete, amit egy angyal, vagy egy próféta által üzen (az már más kérdés, hogy elhiszed e az angyalnak, illetve a prófétának azt, hogy Istentől származik az általa közvetített üzenet).

"Ezeket "tolti" be Jezus, illetve masitja meg..."

Válasszuk ketté:

1. A "beteljesedett" részek >> lehetnek ezek a Messiásra mutató előképek, vagy akár más jellegű próféciák is... Szerintem ez így tiszta, és logikus, hiszen ha beteljesedtek...

2. A "helyre igazított" részek >> Itt felvetődik a kérdést: Miért adott olyan törvényeket Isten, amik összeütközésben vannak a szeretet törvényével (amit később Jézus mutat be hiánytalanul)?

Az akkori eltorzult jellemű társadalom - valószínűleg – kevésbé (sőt könnyen lehet, hogy egyáltalán nem) tudta volna elfogadni Isten törvényeit (és ezzel a segítségét), ha nem kapnak "egy kis engedményt". Azaz Isten annyit tett rájuk kötelezővé a szeretet törvényéből, amennyit akkor el is tudtak fogadni. >> Viszont Jézus életét és kereszthalálát szemlélve már könnyebben megérthetjük a szeretet törvényét, és így ma már nem kell Istennek "egy kis engedményt" tennie azért, hogy ne utasítsák el "kapásból" a segítségét.

"... a rangletran..."

Én úgy tudom, hogy Jézus az Atya tanácsát követi mindenkor (attól függetlenül, hogy isteni hatalmat kapott tőle). (Bár az áldozatot teljesen önként vállalta.)

Előzmény: balacy (2552)