Üdv!
Első hozzászólásom - amennyit eszik, annyira szeretem érzelmekhez. Már régóta olvasgatom a klubhíreket. Ha valakit érdekel az 1,6-os (de a többi is) motor fogyasztás csökkentése, néhány tapasztalatom a következő:
- szívóoldalon a gyári légszűrő ház és betét gyenge pont
- kipufogó oldalon a legnagyobb fék a katalizátor (szerintem alúlméretezett a gázárama) aztán a középdob, majd a hátsó (teljes rendszer csere nincs arányban az elérhető eredménnyel)
-elektronikai tuning (mivel ez nem a reklám helye, márka cég nélkül) vagy fogyasztás csökkenést és visszafogott teljesítményt-, vagy dinamizmust és fogyasztás növekedést jelenthet akár a gyári program kerül felülírásra akár a bemenő jeleket írja felül üzem közben folyamatosan egy előtétchip (a kecske és káposzta relativitáselmélete érvényes!)
Az átalakításokkal ízlés és pénztárca szerint sokmindent el lehet érni, csak a hozzáértés elengedhetetlen!
Az első pillanattól kezdve adalékolom az üzemanyagot jó minőségű hatásfokozóval és tisztító-kenő adalékkal.
Minden beavatkozás érinthet garanciális kérdéseket- a hátsó dob kivételével-, ha a visszaépítés megoldható, akkor a gyári jelmezzel kell márkaszervízbe menni és nélküle autózgatni- nekem az utóbbi tetszik! Egy tuningpontos beavatkozást is már érezhető- egymást követve az összkép sokkal szebb! Az elmúlt 6 hónap 0 km óta nem adott okot az átöltözére és még 6 hónapig nem is kívánom, az 1 éves szervízperiódus 2006.01.01-től bármelyik autómárka műhelye elvállalhatja és bejegyezhet a szervízkönyvbe!