Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11006

{OFF}

Azért, mert az én esetemet tovább bonyolítja, hogy rendszerint nem Budapestről, hanem Érdről járok Dunaföldvárra és vissza, Érdre pedig csak egy-két távolsági jön be, ezért általában a Bp-Dújváros sokhelyenmegállós járatot kell használnom. És az átszállás rendszerint az Érd-Dfvár iránynál problematikus, ti. pepitában vannak Dózsát nem érintő helyközi, és autóbuszállomást nem érintő távolsági buszok - viszont az ember sose tudhatja, hogy melyik mennyit késik, ergó hol célszerű leszállni. Ez különösen akkor kellemetlen, ha közel egy időben megy busz innen is meg onnan is, de ha rossz lóra teszek, akkor a másikhoz már nem tudok átérni, utána meg várhatok mondjuk egy órát a következőre, ami különösen hideg időben a Dózsánál tud "kellemes" lenni.

Azóta egyébként javult a helyzet, amióta wapon is meg tudom nézni a menetrendet. Előtte az érdi forgalmi irodában hiába érdeklődtem, úgyse tudták megmondani, honnan indul a csatlakozásom Dunaújvárosban. "Az nem Volánbusz terület" - hangzott a válaszuk. Szóval az Alba Volán az már nekik nem Magyarország?

{/OFF}

Hozzáteszem, a vonat iránti szubjektív elfogultságomat erősíti, hogy Érd-Dföldvár és vissza viszonylatban az említettek miatt jobban érvényesülnek a vasút előnyei, szóval amikor van vonat, akkor azzal járok. És sajnálom, hogy nincs több.

Előzmény: olcsolemezek (11004)