Sziasztok,
Elkészült végre a folytatást ,remélem nem unjátok !
7-8.nap motorbérlés . Irány a sziget és környékének felderítése.
A maradék időnket 1 nap kirándulás és egy kis pihenésre osztottuk fel, elvégre a jól megérdemelt éves nyaralásunkról nem érkezhettünk haza hullafáradtan.
Motorbérléshez a kínálat óriási, utcánként minimum 3 helyen van rá lehetőség. Az árak 150 B -300 B/ nap.
Érdemes kipróbálni a járgányt mielőtt elviszitek . A kölcsönzéshez ragaszkodnak az útlevél otthagyásához, mi 2 helyen is próbálkoztunk fénymásolattal, de nem mennek bele.
Első tervezett útvonal :
Laem Sing csodálatos tengerpartja, pihi. Utána csavargás a környéken, Kamala Beach
Laem Sing -hez meredek úton lehet le és feljutni, előtte motorparkoló 20 B-ért a parton nyugágyak,napernyők és 1 db zuhanyzó.
A tenger meleg és kristálytiszta, partközelben is úszkálnak színes halacskák…biztosan érdemes itt sznorizni is a sziklás részen, de sajnos nem vittük magunkkal a maszkot, pipát ezért fürdőzés után indulás tovább...
Néha neki kellett futni a nagyobb domboknak, különben nem bírták volna a robogók az emelkedőt.
Előttünk egy házaspárnak sikerült felborulnia, még szerencse, hogy nem ment utánuk nagy autó, igy megúszták egy nagyobb eséssel és ijedtséggel !
Útközben a barátaink robogójának gumija defektes lett, igy egy erdős ,elhagyatott részen( mert persze mindenféle utakon tekeregtünk ) az első( !! )háznál kértünk és kaptunk segítséget.A gumicserét 300 B.-ért bonyolították a fiúk a "közeli" szerelőműhelyben középkori körülmények és irtó nagy kosz között.
Közben én jót beszélgettem kb 2 órán keresztül, egy mondjam vagy mutassam nyelven . Kedvesek voltak, rögtön hoztak ki főtt kukoricát, banánt, meg vmi cseresznyére hasonlító gyümölcsöt szedtek a fáról.Ja igen és kaptam még frissen levágott Aloe Verat is a megpirult bőrömre !Jó sokat próbáltam beszélgetni,hogy ne kelljen annyit ennem:-))
Megint bebizonyosodott, akiknek alig van miből,ott mindig akad nagylelkűség és segítőkészség!Nekik mindig van miből adni !
Visszafele lezúdult a monszun, ezért némi kényszerpihenő után bőrig ázva értünk Patong Beachre.
Megrémülve láttam, hogy az útkereszteződésnél derékig érő sáros vízben próbáltak átkelni a helyi lakosok.
Néhány motor el is akadt, de tolták tovább gyalog.Mi inkább vártunk kb. 20 percet, hogy ne menjen bele a kipufogóba a víz.Én azt hittem vmi természeti katasztrófa történt,-csak nem tudunk róla-, mert fel voltak pakolva a homokzsákok is az út szélén, de aztán ahogy apadt a víz az utcán úgy ment minden tovább.
A szálloda kertjében is állt a víz jó magasan és a szomszéd szobája is elúszott. Szerencsére a miénk nem :-))
Pár vigasztaló kép a hotelről :
Jégesőben , hóesésben már motoroztunk, most már monszunesőben is ! Nagy kaland volt !
Másnap irány Patong -Karon -Kata - Rawai -Wat Chalong - Phuket város és vissza. Kilátók, tengerpartok, templomok..
Karon és Kata Beach -felé nagyon szépek a kilátók, érdemes pihenőt tartani !
Wat Chalong gyönyörű templomai , buja, virágzó kertjei is elbűvölőek.
Phuket város nekem nem tetszett, bőven elég volt motorról megnézni, nem szeretnék itt lakni !
Állítólag nagyon jó bevásárló központok vannak és jól lehet shoppingolni, ha erre vágytok keressétek fel !
Este még lefoglaltuk a hajós kirándulásokat az ezer utazási iroda közül egyben.
Phi -phi egésznapos túra 1300 Bath speedboot- tal és James Bond 4 in 1 kirándulást 1100 Bath-ért.
8 km Patong Beachtől ) FantaSea esti programjára (transzferrel együtt :1000 B ).
Üdv.
bebibm