írhaTOM Creative Commons License 2006.04.19 0 0 1050
Én mindig a nedves papír közti csíráztatást használom. Így ugyanis nagyon kicsi lesz az üres poharak aránya - márpedig nálam kevés a hely, és ez számít. Így is van egy-kettő, ami ígéretesnek látszó csírával kerül földbe, aztán mégse lesz belőle semmi, de ez már tényleg elég ritka.

Ja, és volt már olyan paprika magom - szintén valami különlegesség, hogy több, mint 2 hét nedvesen tartás után kezdett csak el csírázni.

És: én a nedvesen tartás mellett a szekrényben szoktam tartani, ahol kb. 22-24 fok volt az állandó hőfok.

És egy jó ötlet a nedvesen tartásra: mivel ritkán tudok ránézni, ételtároló dobozba ágyaztam meg neki, betakartam papírral, azt benedvesítettem, de ezután rátettem nem teljesen rázárva a fedelét is. Így tutira nem szárad ki, mire legközelebb megnézem.
Előzmény: FAPATA (1048)