Hali Toli!
Nagyon egy rugóra jár az agyunk, de asszem ez -bátorkodom megjegyezni- hasonló életkorunknak is betudható. (cápa most lesz 34) Legalábbis én már kinőttem a csúcsrajáratós-agyontuningolós korból többek közt azért is, mert az autó családi használatra kell, nem csajozásra és recaro ülések helyett gyerekülést használok a kocsiban..:-)) Gyári légterelő, alufelni, fólia, sportdob...részemről is ennyi.
Az alufelnivel a kinézete mellett csak azért foglalkozom annyit, mert mindenképp kell két garnitúra és ha már a vasfelni is tizenvalahány...akkor az esztétikum megér plusz pár ezrest. Mellesleg így nem kell nyektetni évenként a gumikat, mert 3-4 csere után meggatyásodnak az acélszálak benne, bármennyire drágák is. Aki pedig annyit megy egy évben, mint én (6-8000 km), annak két garnitúra kiszolgál vagy 8-10 évet.
Ha elérkezik a megrendelés napja még egy csipetnyi sportosság a gyári légterelő által belefér. A kocsi színe a fóliázás miatt is jó ha passzol, de nem elsődleges.
Ami a véget illeti: ahogy olvasom úgyis lesz hátsó dob csere majd, mert a Lacsi sem kivétel, erről is lerohad a dob a kondenzvíz miatt 3 éves kora előtt, mert ezen sem alul van a kivezető cső, hogy könnyen kidobja a vizet. (A Corsámról is lerohadt 2 évesen, pedig néha ki volt tüzelve autópályán, máramennyire egy 45 lovasból tüzet lehetett csiholni..:-)) Akkor meg pár ezressel többért kap egy saválló Zeus-t, ami kiszolgálja a járgányt. Mellesleg szerintem pofátlanság az autógyáraktól, hogy ennyire nyilvánvalóan felvállalják a szar minőségű dobokat, pedig tisztában vannak vele, milyen arrogáns gázok jönnek ki a katalizátor után. Szerintem az újautó-vásárlók 95%-a inkább megfizetné a többletköltséget a saválló rendszerért és a szervíznek sem olyan nagy üzlet egy csere, hogy ebből csináljanak forgalmat, mert vagy gariban cserélik, vagy utána utángyártottat vesz a polgár feléért.
A projekt egyelőre áll...sajna. Még mindig nem kopogtatott be a kezdő-lóvé, pedig már nagyon várom. Legalább kétharmadával szeretnék indulni, mert nem akarom magam sok évre elkötelezni egyik uzsorakamatos pénzintézet felé sem. A családi költségvetés meg szűkös ugye....:-)) De remélem legkésőbb nyáron már tapasztalatokról is beszámolhatok a saját Lacsimról!
Csá