kisharsány Creative Commons License 2006.04.17 0 0 599

Kedves Barátom!

>Nem tudom, mi volt erõsebb az akaratom, vagy a hitem, de számomra bizonyíték az öngyógyításra. Nem akarok dicsekedni, de a fájdalomérzés felett is uralkodni tudok az erõs akaratommal.<

Az egész hozzászólásodal tökéletesen leírtad emberi mivoltunk "hardverének" működését, annak tudományos, illetve a tudomány által elnevezett mikéntjét. Az egésznek a kulcsát viszont az utolsó két mondatban adtad meg, noha nem voltál tudatában.Mert ez  a lényeg! Az "akaratod,vagy a hited" egy más minőség. Egy olyan - a jelenleg általunk -értsd viszonyítási alap, és így mérőműszerek híján mérhetetlen, "bizonyíthatatlan" finomrezgés tartomány, mely ettől még működik. Nagyon sok olyan dolog - gondolat, sejtrezgés,a gének működésének információtartalma, a lélek irányító működése, a testmüködtető kémiai, bioelektromos viszonylatok, és reagálások "szoftvere" - tartozik abba a körbe, mely a mia tudományállás szerint nem ismert, de " ha elég sokat gondolkodunk, majd megértjük." Ez nem lesz lehetséges addig, míg el nem fogadják azon pricípiumokat, hogy a rezgések ugyanúgy egy oktavicitási emelkedőn foglalnak helyet, és a végtelenségig helyezkednek el, mint bármely más törvényszerűség. A hetes ismétlődés a viláegyetem egyik törvényszerűsége, és attól hogy mi nem ismerjük meg-, el-, fel-, stb., még működik.

Ami a lényeg: az emberi test működése értelemszerűen vezérelt, működtetés szempontjából -"szoftver"tekintetében- nincs alárendelve az agy működésének, csak "hardver"szempontjából. Más kérdés, hogy ma még ennek sem ismerjük sem a technológiáját, sem a helyi megoldásait. Ezen belül az ún. "öngyógyító folyamatok" pontosan hogy alá vannak rendelve annak a programmnak, mely a gyógyító "harcosokat" pontosan arra a helyre és feladattal indítja el, amelyre éppen szükség van, és csak olyan tartalmú "meghatalmazással," mely a hiba elhárításának tartamáig és tartalmáig tart. Mely pillanatban ez megoldott, azok feladata végetér, és le is állnak. Kissé bonyolult, de ez történik.

Másik szempont: ha az agyad általad vezérelt része oly komplex kérdéskört kellene hogy megoldjon pld.: a szervezetem x, y, c, és d részéből a működéséhez hiányzik m, c, x, d, és lh összetevő, akkor "kívánnom kell" az agyam által, hogy a földön található bevihető táplálékokból mn,-t ch,-t, XY-, és még fenetudja mit vegyen magához, majd azt megemésztve különböző mértékekben vegyítve a szükség szerinti mértékben eljuttassam x,y, c, és d részhez, vajjon jutna-e még eszedbe emellett, hogy megkívántam "Szép Ilonkát" Hát nem, mert a teljes feladatvégigfuttatási sor lehet hogy még túl is haladná a kapacitást. Hát ezért rendezte ezt be valaki ilyen bölcsen, hogy még az is eszedbe juthasson.

De ettől még fel a fejjel:

kisharsány 

Előzmény: sz33 (596)