Nézd, nekem nincs gondom azzal, ha nem szeretnél velem beszélgetni. Mondhatnám hidegen hagy.
Ettől függetlenül én elmondom, mit gondolok erről:
Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól."
Nyilvánvaló, hogy a ’
magamtól adom oda’ azt jelenti, hogy megtehetné Jézus, hogy nem veszi magára Isten szándékát. Ezt jól mutatja, hogy ’
küldetésről ’ beszél, mint a más által neked említett evangéliumi részben, azaz Jézus Krisztus küldetést kapott, de ezt jogában állt visszautasítani, vagy visszalépni tőle.
/ Egyébként kétségbe vonnák azt amit az embereknél természetesnek tartunk, és aminek a bűnbeesést tulajdonítjuk: a szabad akaratot, azaz a hatalmat, egyben kétségbe vonnánk Istenségét. /
Jézus Krisztus egy helyen beszél nyilvánvalóan küldetésének céljáról, és itt lehet felfedezni igazán
az Atya igazi akaratát :
mert nem azért szálltam le a mennyből, hogy a magam akaratát tegyem, hanem hogy annak az akaratát, aki elküldött engem.
Annak pedig, aki elküldött engem, az az akarata, hogy abból, amit nekem adott, semmit se veszítsek el, hanem feltámasszam az utolsó napon.
Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én pedig feltámasztom őt az utolsó napon."
- nos itt elég részletesen taglalta, mi az akarata annak aki elküldte Őt. Erről valóban felesleges vitát nyitni, mivel itt nem szerepel a keresztáldozat, és annak megváltó jellege sem. Tehát a Pál-i gondolat merőben ellentétes az evangéliumban olvasottal, és döntenünk kell, kinek hiszünk!
Jézusnak vagy Pálnak. Jézus vagy Pál követőinek???
Egyébként magadból indulsz ki, mikor feladásról beszélsz, és vigyázásról, mivel én ilyennel nem vádoltalak, és a figyelmeztetés igen korai ahhoz képest, hogy szót sem váltottunk eddig. (Mondhatnám a hiba a Te készülékedben van, és ne máséban keresd…)