actionman Creative Commons License 2006.04.16 0 0 2396
Jezus kereszthalala nem azert volt, hogy az meltosagteljes legyen, hanem eppenhogy szandekosan volt gyalazatos, mert a bunos emberek ezt erdemlik Isten szine elott. Jezus azonban ezt magara vette, hogy azt a sok gonosztevot megmentse. Az a sok onkentes aldozata, amit leir(sz), az valoban szep, csak eppen Isten elott nem menti meg a masik embert, Jezuse pedig igen.

Es hogy Isten kovetkezetlen lenne? Ilyet nyilvan csak az mondhat, akinek fogalma sincs Istenrol, szeretetrol, aldozatrol es igazsagosssagrol. A sztori roviden az, hogy minde egyes ember halalt erdemel gonoszsaga miatt, amit meg is kap. Ezt nem is nehez belatni, ha belatod, hogy csak ido kerdese, es mindenki a temetobe kerul. De Isten annyira szereti az embert, hogy az orok halaltol meg akarja menteni, de akkor hol marad az igazsag, hiszen az ember bunos, es ezert meg kell halnia, orokre, ezt koveteli Isten igazsagossaga. Olyan ez kb, mintn amikor a bank bevasalja rajtad a tartozasodat, es orokre az adosok bortoebe vet, mert nem tudod rendezni a (buneid) tartozasat.

Es itt jon a kepbe Jezusnak az altalad leocsarolt helyettes aldozata. O azt mondta, en kifizetem a bunosok adossagat, az osszes bunoset. Aki pedig hisz obenne, annak Isten beszamitja ezt a "jovairast", annak szettepi az adoslevelet.

Namost teljesen tisztaban vagyok azzal, hogy mindez nem sokat mond annak, aki nem erzi onmagat remenytelenul bunosnek Isten elott. De azt kell mondanom, hogy aki meg ebben az eletben nem jut el arra a pontra, hogy mar latja a buneit, es keri Isten bocsanatat, az is meg fogja latni, hogy amit itt leirtam,az igaz, csak akkor mar keso.

Ma, a feltamadas unnepen kivanom azt, hogy e topik olvasoi kozul is minel eljussanak Isten ismeretere, hogy mind az eletuk, mind a gondolkodasuk megvaltozzon.

ActionMan
Előzmény: pudingman (2394)