Üdvözlet!
Én már egy jópár éve írogatok az index fórumok topicjaiba, de szándékosan nem szoktam politizálni. Két okból: nem szeretem, ha anyázásba torkollik egy vita, másik meg az, hogy nekem olyan sajátos az értékrendem, hogy egyszerűen besorolhatatlan lenne a jobb vagy baloldaliság sablonjai közé. SZVSZ mindegyiknek vannak olyan dolgai, amivel egyetértek és vannak, amivel nem.
Nem vagyok a két rivális közül egyik szimpatizánsa sem, de többinek sem.
Viszont egy valamit nem értek. A rajongótábor fanatizmusát. Sokszor hallottam már 'fideszes' és 'emeszpés' embereket vitatkozni. Azt szűrtem le, hogy a 'fideszes' emberek mintha intoleránsabbak lennének. Ők lazán lehazaárulózzák a másik oldal híveit. Simán axióma szintű, bölcsek köve igazságnak veszik a saját nézeteiket, míg az ellenvéleményt totál megsemmisítendőnek érzik.
A rokonságban történt, hogy egy kimondottan hazaszeretettel teljes és magyar érzületű témájú, de nem politikai, hanem művészeti jellegű rendezvényszervezés közepette merült fel egy olyan kritizálás, egy fideszes érzületű-től, a rendezvény szervezője felé: "hogy magának, aki ilyet szervez, igazán a jobboldalon kellene állnia, nem pedig a hazaárulók oldalán". Mikor az illető ezt elmesélte, nagyon feldühített. Mivel én még emeszpéstől nem hallottam ilyen szenvedélyes, "fröcsögést", mint amit a fideszesek megengednek maguknak.
Bocsánat a hosszúra nyúlt írásért, érdekelne, hogy ki hogy tapasztalja...