Igen tisztelt Mesterek!
Magam is valahol az irodalmi periférián nyüzsögnék 18 lefordított és 11 megjelent könyvemmel. Amennyiben e topikot - reményeim szerint - egyes könyvkiadók is olvasgatják, vagy olyan levelezők, akik mélyebben benne vannak a mainstream-ben, úgy némi segítséget kérnék.
Angol úriember az író, akiről szó lenne, Nicholas FAITH a becsületes neve. Egy könyve 1985-ben a Kossuth Kiadónál jelent meg (A svájci bankok rejtélyes világa), a másik pedig 2001-ben az Athenaeum 2000-nél (Black Box; Repülőgép-szerencsétlenségek titkai és felderítésük), ez az én fordításomban. Namost, van neki két igen érdekes könyve: "Derail: Why Trains Crash" és "Mayday". Az első a vasúti, a másik a vízi közlekedés általános helyzetét, veszélyeit és nagy katasztrófáit elemzi. Tekintve, hogy Mo.-n hány és hány vasúti baleset történik (gondoljunk csak a közúti átjárókra...) tkp. elképzelhetetlennek tartom, hogy ne lenne ilyesmire érdeklődés. A másik sem kutya, mert most, hogy így kitágult a világ, egyre többen utazunk-utazhatunk, akár dolgozhatunk is tengeri hajókon, kocsinkat nagy tengeri kompok viszik ide-oda, nem lenne helytelen, ha felkészülhetnénk arra, milyen kellemetlenségek leselkednek ránk.
Több kört futottam már jónevű kiadóknál, és nem haraptak rá egyikre sem. Vagy a témában lenne a hiba? Vagy én vagyok képtelen valakit találni?
Tehát, erről lenne szó. Minden ötletet megköszönnék! Üdv, SnoopyPapa!