Hali Toli!
Na azért nem leszek rosszul, ha nem húzkodhatom állandóan az utifutimat!.:-)) Már vagy három éve nincs is műszakija, de azelőtt volt egy komplett házfelújításom. Ne tudd meg, mit el nem húztam a BX-szel! Hoztuk a hat méteres szalufákat, fél köbméter sódert, stb. Na a tetőanyagot még a forgalomirányító rendőrkislány is csak tágra nyitott szemekkel bámulta és leinteni is elfelejtett.:-)) Kilógott a futi után vagy 2,5-3 métert..:-)) Amikor meg az egész ház alól kellett vagy 35 köbméter földet elhordanom....mondjuk rá egy évre lett is kupplungtárcsa-nyomólap törésem. De ezt az autót nem sajnáltam, tul.képp. erre vettem és amennyit fuvaroztam, még 5 kupplungcsere árát is fizethettem volna a fuvarosoknak. Persze a Lacsinak nem kellene ennyit izzadni vele, de ha éppen egy kanapét kell vinni, vagy valamit hazahozni a praktikerből, akkor ha már utifuti van....legyen hova akasztani. Pláne, ha az első műszaki vizsgával együtt ezt is elintézhetem.
Mondataidból úgy ítélem, hogy majdnem tud annyit az 1,4-es Lacsi, mint a BX és ezt alátámasztják az adatok is. Előkapartam a BX könyvét és összehasonlítottam. A BX 10 Nm-rel tud többet és önsúlyra -200 kg. Viszont volt már hengerfejtöm, csere, stb. és annak ellenére, hogy még jól megy, több személlyel sokat veszít a dinamikájából. Lassan nagykorú lesz, így megbocsájtható neki!..:-)))
Szumma szummárum....valahol hasonszőr lehet a két verda. Mármint dinamikában.
Mert ugye...ahogy az öreg Ford is -nem kevés üzleti érzékkel- megmondta:"Az új autó a jó autó!" S milyen igaza volt!..:-))
Több gyerek meg addig úgysem lesz, amíg a gatyánk is rámegy a törlesztésre, így maradunk hárman..:-))
No és utánaszámoltam a biztosításnak. Nekem nem éri meg negyedévente 10-13 Ft-tal többet fizetnem, ha van úgy, hogy egy évben max. 6-8000 km-t autózok.
Na amíg nem tudok a klubhoz csatlakozni, addig is kívánok minden Lacsisnak balesetmentes, felhőtlen locsolkodást az ünnepekre!
Csá