Törölt nick Creative Commons License 2006.04.13 0 0 345

Hi!

Bár nem vagyok egy nagy szakértő, de saját tapasztalatból tudom, hogy igenis lehet "hízni" még ha nehéz is. Ezt nem én találtam ki hanem az abszolút alap, hogy 3 pillére van a testépítésnek: Kajálás, edzés, pihenés. Ha ezt a hármat rendbehozod, akkor garantált a fejlődés.

A kajálásnál a lényeg az, hogy el kell felejteni a háromszori étkezést és legalább 6-szor enni egy nap, étkezésenként kb 30gr fehérjével és annyi szénhidráttal amennyit magadnak kitapasztalsz, hogy már nősz tőle, de még nem vészesen zsírosodsz. Ez a Te esetedben elég sok lesz, mert írtad, hogy nem vagy hízékony alkat. Amennyiben nem akarsz táplálékkiegészítőt szedni, a fehérjét csirke és marhahúsból, különféle halakból, sovány túróból, tojásból vidd be. A szénhidrátbeviteled alapját pedig a rizs és a krumpli tegye ki. Arra figyelni kell, hogy a rizsnek háromszor akkora a ch tartalma mint a krumplinak, következésképpen burgonyából sokkal többet kell enni.

Az edzésnél én a helyedben egy izomcsoportot egyszer edzenék egy héten, mert a 2-3-szori edzése egy izomnak, túledzéshez, az izom "kiégéséhez" vezethet. Ha van 3 alkalmad akkor egyik nap edz mell-tricepszet, másik nap vállat, harmadik nap hát-bicepszet ha lábra nem akarsz gyúrni (ami azért valljuk be hiba, mert a guggolás nagyon fontos gyakorlat) Egy izomcsoportra 3 gyakorlatot csinálj, kb 8-as ismétlésszámmal.

A pihenés is nagyon fontos, jó lenne legalább 7-8 órát pihenni, de ez nem olyan fontos előfeltétele a fejlődésnek, mint az étkezés és az edzés

Ja a süketelésem után :) nézz körül itt, itt mindent megtalálsz edzéstervektől, kajálásig, kalóriatáblázattól, tápkiegekig mindent: Body Builder.hu

Én ennyit tudok mondani, de majd kijavítanak, üdv

Előzmény: Törölt nick (344)