sjohn Creative Commons License 2006.04.12 0 0 1535
Sziasztok!
A tegnapi napon akadtam rá erre a fórumra , és igyekeztem elejétől a végéig elolvasni.
Én kb.10 éve foglalkozom citrus illetve egzotikus növénytermesztéssel , és mint ilyen én is a Rappai és a Bene kertészeten nőttem fel.Érdekes módon egyiküknél sem láttam , hogy zeolitot kevertek volna a virágföldbe. Ez csak azért érdekes/legalábbis számomra /mert akármelyik üzletben vásárolt citrus földjének legalább 1/10-e zeolit.
Most tavasszal , sajnos már csak az átültetések után én is kaptam az egyik gazdaboltban ZEOFLORIN-t.
Mivel nem akartam mégegyszer megbolygatni a növényeket , így csak a cserepek tetejét szórtam be vele. Kiváncsi leszek milyen hatással lesz a növényekre?
Valaki beírásában olvastam ,hogy az Oázisban vett Trópusi Doktor nevű tápot.
Szeretném felhívni a figyelmét arra ,hogy az adagolása valószínűleg el lett írva , szerintem az ajánlottnak az 1/4-e bőven elég.
Ezt onnan tudom ,hogy én is vettem és a dobozon lévő adagolást követtem , aminek az lett az eredménye , hogy az addíg 5-6 cm -es leveleket hozó citromom a következő hajtásain 13-15 cm-es leveleket növesztett. Szóval csak óvatosan vele.
Olvastam a pajzstetű elleni harcról is.Nos nekem a káliszappanos megoldás jött be leginkább.
1 kg háztartási boltban kapható festőszappant/ez a káliszappan/ feloldok és felforralok 2 liter esővízben. Az igy kapott oldatbol egy a húsz arányú keverékkel mosom le a fákat 7 naponta , legalább 3 szor egymás után , mivel ezek a kis dögök 7 naponta kelnek ki.Természetesen ehhez is mint minden permetezéshez esővizet használok , mert a csapvíz tapadóképessége erősen közelít a nullához.Így hirtelen ennyi , de ha nem zavarom köreiteket még visszatérek naponta, mert a jó pap is holtig tanul...Ps:Teszek majd fel képeket , csak előbb át kell méreteznem őket.