Toljadneki Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2477

Hali Cápa !

Én mielőtt megvettem az 1,4 - es Lacsit, szinte ugyanezen dilemmáztam. Aztán próbakörök és észerű gondolkodás után meggyőztem magam, hogy erre a célra ( egy gyerkőc van, néha cuccolás, mint Te ) ilyen (!) felszereltségű autót ilyen(!) áron sehol nem kapok. És mellé még szép is, kívül, belül. Menetdinamika. Nos. Nekem volt GTI Golfom, ahhoz képest nem megy. Volt egy 1,6 16V Lanosom, ahhoz képest se nagyon. Volt Matizom, ahhoz képest megy, volt 1,9 D Regatám, ahhoz képest nagyon megy. Ez a dolog, mint minden más relatív. Pont annyit tud, mint amennyit el lehet várni egy 1,4 - es mocitól egy 1170 kg. - os kasztniban. Nem kell csodákat várni, de ha bántod, azaz forgatod, akkor megy, egyébként meg családi autózásra, hétköznapi használatra tökéletesen elég az 1,4. Én tervezem, hogy dobok bele egy sport levegőszűrő betétet, ezzel egy kicsit könyedebbé válhat a motor, kevésbé kell forgatni, hogy menjen, némileg talán kevesebbet is fog enni. A váltó, hááááát, ős Opel. Szokást igényel, de közel sem annyira gáz, mint amennyire lehúzzák a tesztekben. Vannak sokkal-sokkal jobbak, persze, de az összeségében rengeteg pozitívum mellett megbocsátható a gagyi váltó a Lacsinak. Én is ajánlom, hogy olvass vissza bőségesen, anno én is írtam sokat a várható ( aggódtam mint Te ) menetdinamikáról, aztán a kellemes csalódásról. Január végén vettem át az autót, utána találhatsz leírásokat részemről e témában.

Ja, annyival nem jobb az 1,6 - os, mint amennyivel többe kerül a fenntartása. Állítólag.
Az 1,8 az már kóser lehet, de ammeg drága. ;)

Jó böngészést !

Üdv. Toli. :)
Előzmény: cápaFeri (2473)