Egy óriás citromot én is vettem a kiállításon.
Aki árulta, az mesélte, hogy jövőre egy öreg mandarinfájának a szaporítványaival is meg fog jelenni. Ez valami 30-40 éves, rendszeresen bőven termő fa, ami a mi klímánk mellett is kifejezetten édesre érleli be a termését, és még az Esterházy orangiáriumba válogatott egyik fa leszármazottja. (kékvérű arisztokrata!) ;-)))
Más: látom, hogy Freddy nem talált segítséget a Füvészkertben. Ha jobb megoldás nincs, megpróbálhatok segíteni az oltásban én is, szívesen megmutatom, vagy megcsinálom. Már kérdeztem hogy miért nem próbálkozol meg vele magad: a legjobban azzal járnál, ha megtanulnád. Én is könyvből, autodidakta módon tanultam, és hobbiból csinálom azóta is. Már az öröm, ha egy elvetett mag kikel az embernek, de ha egy oltás ered meg, az maga a "katarzis"! :-)
Jut eszembe: láttátok a kiállításon az egyik rózsa-termesztő standján a narancs-, mandarin-, citromfákat? Négy volt, ha jól emlékszem, és döbbenetesen sok virág, kicsi és nagy termés volt rajtuk. Büszke vagyok a saját fáimra is, de fel kell kötnöm a gatyát, hogy ezeknek a nyomába érjünk...