Miért ugatok bele, ha magam nem vagyok érintett a témában (hiszen én szeretnék gyereket)?
Hát csak azért, mert a környezetemben többségben vannak a gyereket nem akaró, überöntudatos nők (és férfiak)! Akiknek a munka/karrierjük a mindenük, esetleg még van valami hobbijuk, de semmi több. Vagy nincs párkapcsolatuk, vagy ha van is, az is laza, jobbára szórakozási céllal történő együttjárás (á la tinikorban).
És kapaszkodj(atok) meg: mintha tőlem meg azt várná a környezetem, hogy én is ilyen legyek, mint ők, a fenti példában. Vagyis nem a gyereket (és esetleg kötöttebb párkapcsolatot, házasságot sem) bármilyen okból nem akaróknak kell az "elvárásoktól" tartaniuk, hanem épp ellenkezőleg: ők vannak most többségben, ők diktálják a normákat és én (meg a hozzám hasonlók) lógok ki a sorból.
Tehát ez:
Erre máris ott terem az erkölcscsősz banda, és elmondják mindennek, az egoistától kezdve az abnormálison át a ribancig. - az én közvetlen környezetemben nem érvényes!
Itt sem ecsetelte tudtommal senki, hogy hű, de megveti a családosokat, és hogy mennyire iszonyodik a gyerekektől,
De igen, többen is. Te nem voltál köztük.