Tóthika Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1637
Az utolsó soraiddal maximálisan egyetértek, de ne is haragudj, az első és a második bekezdés arról tanúskodik, hogy az a sokat emlegetett tolerancia belőled is hiányzik. Soha nem mondtam senkire, hogy beteg, csak azért, mert nem akar gyereket. Ha vetted volna a fáradságot, és elolvasod az eddigi bejegyzéseimet, mindben azt láttad volna, hogy ezt teljesen magánügynek tartom, és senkit nem akarok rábeszélni a gyerekvállalásra, akinek nincs kedve hozzá. (Már csak azért se, mert szerintem a rábeszéléssel az ember általában az ellenkező eredményt éri el, mint amit szeretne. De ha a manipulálás mestere lennék, akkor se próbálnék meggyőzni senkit, mert szerintem senkinek nincs joga belepofázni a másik életébe. Véleményt mondhat, ha meghallgatják, hogy a másik új szemszöget is megismerjen, de _beleszólni_ tilos.)

Lea iszonyodását valóban fóbiának tartom, de ha jól érzékelem, ezzel ő is tisztában van. Te hogyan reagálnál, ha valaki közölné veled, hogy a párod gusztustalan, hiszen férfi, és ő minden férfitől undorodik? Ez szerinted természetes jelenség? (Én sem szeretek minden gyereket. Úgy vagyok velük, mint a felnőttekkel, vannak rokonszenvesek és ellenszenvesek, igaz, a szüleik hülyesége miatt elsősorban nem rájuk szoktam haragudni.)

Ha nem tévedek, neked egyszer se mondtam, hogy fordulj szakemberhez, és Leának is hangsúlyozottan csak azért javasoltam, hogy azoktól a lelki terhektől megszabaduljon, amiket gyerekkora óta cipel magával (nekem 30 évesen sikerült kidobálni azokat a koloncokat, amit a szüleim puszta jószándékból aggattak a nyakamba, és sokkal jobban érzem magam nélkülük), nem a gyereknemvállalási terveiről akartam lebeszélni.

Viszont ha már itt tartunk, megjegyzem, hogy szerintem a te esetedben semmi kóros nincs, nem akarsz gyereket, ennyi, és ha te nem csinálnál magadból mártírt, akkor nem lenne semmi bajod. Az, hogy a gyerekeket gyűlölöd, mert miattuk veszíted el a párodat, az nem más, mint indulatáttétel: se rá, se magadra nem akarsz haragudni, ezért megteszed bűnbaknak a gyerekeket, pedig ők nem tehetnek semmiről, a problémád oka a vágyaitok különbözősége, azt pedig rajtatok kívül senki nem tudja megoldani. De nem úgy, hogy ugyanolyan ronda stílusban vádaskodsz, mint gyomnövény.
Előzmény: solemnity (1636)