solemnity Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1636

Kezdem megérteni, hogy ennek a topiknak sincs semmi értelme. A totális szétoffolással a topikindító már réges-rég el lett üldözve. Akik még itt vannak, azok pedig jó taktikát választottak: ha már sehogy sem sikerül rábeszélni bennünket, elfajzott, beteg lelkű korcs némbereket, a gyerekvállalásra, és semmi esély nincs arra, hogy valaha is méla bájvigyorral fogunk szétfolyni egy édibédi babapopsi vagy a gyöngysor lábujjacskák láttán, akkor másik módszerhez folyamodunk. Ez az! Hitessül el ezekkel a nyomorultakkal, hogy ők a legalávalóbb alakok az egész világon, betegek, akik orvosi kezelésre szorulnak, stb. stb. Vajon mit tennétek, ha azok után, amit tudtok a hozzáállásomról, hirtelen teherbe esnék és megtartanám? Azt mondanátok, hogy de jó? Hogy most már fasza csaj vagyok? Most már nem vagyok beteg, ne menjek kezelésre? NEVETSÉGES.

Sajnos az egész társadalomra ez jellemző: a tolerancia és az empátia totális hiánya, az elgondolkozásra való képtelenség, a vaskalapos szűklátókörűség. Irtsuk ki a másképp gondolkodókat! Így a legkönnyebb, legalább megmenekülünk attól, hogy végre komolyan el kelljen gondolkoznunk valamin. Például azon, hogy nem vagyunk klónok, az emberek nem egyformák. Juliska a lecsót szereti, viszont rá sem néz az  almáspitére, ami Jancsika kedvence. Én föl nem venném azt a borzalmas ruhát, amiért a Jolánka odáig van meg vissza. Haláltúrára utazok Szerbiába, de az a köcsög Gizi biztos csak irigyel, kizárt, hogy neki nem ugyanaz tetszik, mint nekem, és ő tényleg inkább a Maldívra akar utazni. Minden ember más, és mindenkinek más a jó. Hiába magyarázom el Brünhildának, hogy milyen jó minden nap másik pasival ágyba bújni, ha ő már 20 éve a Bélához ragaszkodik. Hiába magyarázod, hogy milyen jó gyereksírást hallgatni, ha valaki ettől falra mászik.

A gyereknevelés nem játék. Emberéletről van szó. És igenis köteles (lenne) mindenki végiggondolni, hogy tudja-e vállalni azt, amivel a gyereknevelés jár. De ezt vajon a gyereket "vállalók" hány %-a gondolja végig? Inkább hagyjuk. Sokan még arra se képesek, hogy a cigi-piáról lemondjanak a terhesség alatt, és mégis több megbecsülést kapnak, mint azok, akik tudják hogy nem alkalmasak erre a feladatra, és nem vállalják???

Sajnos a társadalom még maga is gyerek. Kicsi gyerek. Fel kellene nőnie.

Előzmény: solemnity (1635)