Ráskai Lea Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1627

Még mindig Gyomnövénynek:

igen, azt is én írtam, hogy felháborít, hogy nem tudok gyerekektől nyugodtan szórakozni, közös rendezvényeken. Érdekes, pár napja még egyetértettél ezzel, és azt írtad, hogy bárki, aki elrontja más emberek szórakozását, nem szép dolog.

Mint már írtam: mindenki azt csinál, amit akar (igazi liberális hozzáállás), csak kérem: engem ne zavarjon vele!

A barátság-elvesztések azért bántanak, mert zavar, hogy a barátom / barátnőm személyisége átalakul, és ez már nem az az ember, akit én egykor szerettem. Úgy látszik, nekem pechem van: nekem minden barátom átalakult, és unalmasnak találom a gyerek étkezési rendjét, székletének állagát, de - nagyobb gyerekek esetében - a tanító néni másfél órás beszédének az elismétlését is.

Kölcsönkéregetés: igen: ez nem volt jó példa, mert gyermektelen ember is megtehette volna ugyanezt. Itt arról van szó, hogy én vagyok a SZEMÉT, mert vissza akarom kérni a pénzt, amit SZÍVESEN adtam, SEGÍTENI akartam, erre jönnek a fröcsögések, hogy "én, a szemét, még nagyobb nyomorba döntöm őket". Érted: ÉN adtam pénzt, és ÉN döntöm nyomorba őket? Ne viccelj, kérlek, értelmes emberek vagyunk.

Bizonygatás: ez a topik ezért nyílt, de ezt már ezerszer elmondtam. Itt azért vagyunk, hogy beszélgessünk, hogy ki miért nem akar gyereket. Ezzel az erővel az összes topikon beszólhatnánk, hogy "mit kell erről beszélni?", legyen akármi a téma.

Mileva Maricnak pedig köszönöm a könyv-ajánlásokat, már utána is néztem!