"Na ez az! Mi a fenének magyarázkodtok? Kinek és mit akartok folyton-folyvást bizonygatni???"
altalanossagban irtam, mert en vagyok olyan arcatlan, hogy nett es kategorikus modon kozlom a mehem igenybevetelerol valo kivancsiskodoknak, hogy nem akarok gyereket, es kesz!:-) De altalaban, ha errol esik szo, az emberek folyton akarnak valami elfogadhato magyarazatot, hogy vajon miert is nem? Szoval ezert magyarazkodnak altalaban a gyereket nem akaro nok, mert felnek hogy a tarsadalom ki- es megveti oket, ezt pedig nem szeretnek, csupan azt hogy hagyjak oket bekeben elni a sajat kis eletuket.
"Ezzel csak a nyulat akartam kiugrasztani a bokorból, ami ki is ugrott!"
Neharagudj, biztosan retardalt vagyok, de en nem ertem, hogy milyen nyul ugrott a bokorbol...kerlek szepen, magyarazd meg. Koszonom ha megteszed.
"Igazából én valamiféle társadalmi (civilizációs, a korszellemet tükröző) okokat próbáltam keresni. Akkor nem csak egyszerűen azért "tűrték meg maguk mellett a kölyköket", mert nem volt más választásuk - ez tévedés!
Mindig is voltak (barbár!) születésszabályozási módszerek. Aki nagyon nem akart gyereket, az kora-terhessége idején forró vízbe ült, felszúrt magának egy kötőtűt, bevett valami mérget, vagy ha ezek sem használtak, a már megszületett csecsemőt a kútba/pöcegödörbe dobta, rajzszöget nyomott a kutacsába, kitette a pusztába, stb.
Ezek szerint minden no, aki szive szerint nem akart gyereket, "elcsinalta" valamilyen barbar modon? Ezen kivul az osszes no aki terhes lett, "szivesen" hozta a vilagra, es nevelte fel a gyereket? Hat...ha ezt akarod hinni, en ugyan nem banom!:-)) Pedig ez onamitas!