Oszinten szolva hatarozottan unalmasnak talalom, hogy nekem, gyereket nem akaronak folyton krealnom "kene" valami "indokot" nektek, gyermeket akaroknak, valami olyan "indokot", amit elfogadhatonak tartotok, amire kegyesen rabolintotok, es ha nem tudok -vagy inkabb nem akarok, mert intim maganugynek tartom?- ilyen "indokot" fabrikalni, nos ebben az esetben egy devians allat vagyok!
Na ez az! Mi a fenének magyarázkodtok? Kinek és mit akartok folyton-folyvást bizonygatni???
Tisztesseget emlitettel, de erdekes modon Neked a tisztesseg nem abbol all, hogy valaki oszinten felvallja az erzeseit es eszerint cselekszik, alakitja az eletet, hanem abban, hogy mikent tudja ezt megokolni, es ha nem "utos az indok", az atlagtol - es/vagy Toled- eltero szemleletu szemely egy devians allat, oszt' kesz! Nagyszeru!:-)
Ezzel csak a nyulat akartam kiugrasztani a bokorból, ami ki is ugrott!
Hippik, világcsavargók, prostik; régi korok emberei:
Igazából én valamiféle társadalmi (civilizációs, a korszellemet tükröző) okokat próbáltam keresni. Akkor nem csak egyszerűen azért "tűrték meg maguk mellett a kölyköket", mert nem volt más választásuk - ez tévedés!
Mindig is voltak (barbár!) születésszabályozási módszerek. Aki nagyon nem akart gyereket, az kora-terhessége idején forró vízbe ült, felszúrt magának egy kötőtűt, bevett valami mérget, vagy ha ezek sem használtak, a már megszületett csecsemőt a kútba/pöcegödörbe dobta, rajzszöget nyomott a kutacsába, kitette a pusztába, stb. A magas csecsemőhalálozási arányok miatt nem volt feltűnő az "angyalcsinálás".
A férfi óvszernek is voltak kezdetleges formái, pl. disznóbél, amibe a kolbászt töltik.
Akiben jobban megszólalt a lelkiismeret, az valamilyen rokonával, ismerősével neveltette fel a gyerekét, vagy pl. az egyház gondjaira bízta, internátusba küldte.
Törvénytelen ("zabi") gyerekek is születtek szép számmal. Még Mátyás királynak is volt.
Sokkal inkább valami olyat érzékelek - bár ezt is leírtam már többször - hogy ez a tudatos/szándékos házasságot ("kötöttséget") és/vagy gyereket nem akarás egy morális meggyőződésből fakadna, átalakulóban van a modern társadalmak fiataljainak az értékrendszere és ez folyamat, egyre erősödő tendencia. Nekem ez (elsősorban így, kollektív szinten) nem tetszik. Vállalom.