gyomnövény Creative Commons License 2006.04.08 0 0 1603

hogy lehet ilyen ostobaságot állítani, hogy a gyereket nem szeretők másik véglete a pedofil állat? Szerintem, és ne sértődj meg, a másik véglet a majomszeretetű szülő, aki a "Nekem nem tellett, had legyen a gyereknek!" felkiáltással halálra gürcöli magát; kocsit, lakást, kutyafülit is megveszi a gyerekeinek, közben egyet nem nyaralt, utazott ezer éve, és őrá ugyanugy tesz majd magasról a drágasága, mint az állítólag a rossz szülők kölkei.

Én nem ezt mondtam! Előző hsz-okban már kifejtettem.

A majomszeretetet magam sem helyeslem, de hogy jön ez ide?

hogy jön az elő, hogy aki nem akar gyereket, ott valami hibádzik. Mondd ki bátran: fogyatékos. Erre gondoltál?

Miért megbélyegző ha valakit egészségügyileg betegnek minősítek? Nem erkölcsileg mondok felette ítéletet. A beteg ugyanis nem tehet arról, hogy olyan amilyen (pl. az alkoholista, mint szenvedélybeteg sem!); azonban pl. a zsebtolvajnak erkölcsi választásán alapszik, hogy lop-e vagy nem.

Pl. a cukorbeteget, a vakot, a kerekes székest, a depresszióst, a bulímiást, a pánikrohamost nem tekintjük az egészségesekkel egyenértékű embernek? Vagy te nem tekinted?

Igenis, az (lelki) beteg, aki iszonyodik bármilyen fajta embertől, állattól!

Az nem, aki egyszerűen csak nem szeretné/tudná a gyereket vagy éppen a kiskutyát az életébe beilleszteni.

Homoszexualitás: szerintem az is egyfajta lelki/szocializációs zavar (de nem bűn, nem erkölcsi kategória és nem kell a Tajgetoszra küldeni azt, aki olyan!), viszont a tudományos kutatók vitatkoznak azon, hogy genetikai eredete (is) van-e.

Aki "agglegény", arról nem feltételezhető automatikusan, hogy meleg! Ilyet én nem is állítottam.

az, hogy a legnehezebb időkben is vállaltak gyereket, azért volt, mert jött a gyerek és kész. Ja! száz éve az is elképzelhetetlen volt, hogy a lyány ne menjen férjhez max 21 éves koráig. Micsoda szégyen is volt pártában maradni. Szép idők voltak, ugye?

Most a ló másik oldalán vagyunk! Vagy éppen fordítva üljük meg... ;)

értsd meg, hogy nem gyűlöljük a gyerekeket! Én mint már írtam, tanár vagyok, 10-től 18 ig nagyon jól kijövök velük. Mindegyik korosztállyal másért és máshogyan. De ez még nem jelent semmit. ettől még napi x óra munka után bocsánatos bűn arra vágyni, hogy egyedül legyek a párommal, ne nyaggasson senki, stb.

Te nem is írtál semmi ilyet, sőt, egyáltalán nem is írtál a topikba akkor, amikor azok igen, akiknek irományomat szántam!!! Miért vetted magadra?

A te szituációd egyébként tökéletesen érthető. Én sem szeretnék itthon a munkámmal (amit egyébként utálok) foglalkozni, vagy arról beszélni a családom tagjaival (ez akkor is így lenne, ha szeretném a munkámat).

Előzmény: Bes'nyő Pista bácsi (1593)