Jujj!
Az arcom csattant a betonon!
Oszinten szolva hatarozottan unalmasnak talalom, hogy nekem, gyereket nem akaronak folyton krealnom "kene" valami "indokot" nektek, gyermeket akaroknak, valami olyan "indokot", amit elfogadhatonak tartotok, amire kegyesen rabolintotok, es ha nem tudok -vagy inkabb nem akarok, mert intim maganugynek tartom?- ilyen "indokot" fabrikalni, nos ebben az esetben egy devians allat vagyok! Regebben elegge felbosszantott ez a hozzaallas, manapsag mar nem, noha a "csodalatomat" a mai napig is kivivja!:-)
Tisztesseget emlitettel, de erdekes modon Neked a tisztesseg nem abbol all, hogy valaki oszinten felvallja az erzeseit es eszerint cselekszik, alakitja az eletet, hanem abban, hogy mikent tudja ezt megokolni, es ha nem "utos az indok", az atlagtol - es/vagy Toled- eltero szemleletu szemely egy devians allat, oszt' kesz! Nagyszeru!:-)
A feltett kerdeseidre a vaiasz szamomra nagyon egyszeru:
"hogy még az abszolút a mának élő, szélsőségesen a szabadságot kereső, "nomád" életmódot folytató, kommunákban élő hippik életébe is belefértek a gyerekek?! {td. Szelíd motorosok, Hair, Tillsammans c. filmek...)"
-igen, belefertek az eletukbe a gyerekek! Amolyan primitiv modon tekintettek a gyermekaldasra, mint anno az osember. Nekem aztan ez nem kovetendo pelda hogy megszulom, aztan majd nodogel mint szar a fuben!
"sokkal nagyobb szegénységben, háború idején, ezerszer rosszabb lakáskörülmények között és gépesitettség híján megterhelő, valóban robotolást jelentő házimunka mellett is szivesen vállaltak gyermekeket a nők?"
-kerdessel valaszolnek. Volt mas valasztasuk? Nagyon kivancsi lennek, hogy mi tortent volna, ha mar akkor ha lett volna ennyi fogamzasgatlo modszer mint ma.
"hogy még a prostituáltak közül is sokan igyekeznek éfettársi kapcsolatat vagy házasságot létesíteni, és azon belül gyermeket is nevelni?!"
-Szamomra ez a legfelhaboritobb temak koze tartozik! A regi ídok prostitualtjai szinten nem voltak abban a helyzetben, hogy vedekezzenek a terhesseg ellen, de mai gyereket vallalo kurvakat egyszeruen lelonem!:-) Odaig rendben van, hogy egy no a testebol el, az o elhatarozasa, dontese! De hogy gyereket is vallal, es az artatlan lenynek azzal a tudattal kelljen felnonie, hogy az anyja egy bervagina, szerintem sohasem feldolgozhato teny, tehat az aljassag tetofoka ha egy no nem gondol a gyereke egeszseges szellemi-lelki fejlodesere.
Szamomra a gyermekvallalas nem abbol all, hogy szabad utat engedek a termeszetnek. Szamomra tudatos elhatarozas es a vagy, hogy egy kicsi emberkebol testileg-lelkileg egeszseges felnottet neveljek. Bennem nincs ilyen sem elhatarozas, sem vagy...nem a felelosseg rettent vissza, hanem az, hogy NEM VAGYOM GYEREKRE. Egyszeruen nem cseszhetek ki igy gyerekkel, hogy csak azert hozom a vilagra, mert van reprodukcios szervem, es megtermekenyult! Gyulolnem magam ha igy tennek! Vagy ez mar deviancia?:-))