Törölt nick Creative Commons License 2006.04.07 0 0 1586

Én már azt mondom, az is "normálisabb", vagy tán "tisztességesebb" lenne,  ha az önként vállalt szingli életmód, hedonizmus, felfokozott szabadságvágy, karrierizmus, homoszexualitás, promiszkuitás, akármi lenne az "indok"!

No lám, még az indok szót is idézőjelbe tetted... az is nagyon jellemző, hogy indokként kizárólag szélsőséges példákat hozol. Miért nem tudod elfogadni, hogy valakit más vágyak vezérelnek, mint téged? Csak az a jó, ahogy te élsz?

Különben miért kellene rangsort felállítani az indokok között elfogadhatóság szempontjából? Nem tökmindegy neked, hogy Kiss Mariska miért nem szeretne gyereket?

Ez olyasmi, mint az, hogy szereted-e a spenótot. Van, aki szereti, van, aki nem. Van, aki szeretne gyereket, van, aki nem. Ezt nem rosszindulatból teszi, még csak nem is azért, hogy a gyerekesek orra alá borsot törjön, sőt, továbbmegyek: egyáltalán nem szándékos. Lehet, hogy evolúciós zsákutca, mert hiányzik belőle az a vágy, hogy a génjeit továbbörökítse, de erről aztán végképp nem tehet.

El nem tudom képzelni, miért elfogadhatóbb indok számodra a hedonizmus, mint az, hogy valakiből egyszerűen csak hiányzik a vágy, akaratán kívül.

Amúgy sem kell izgulnod: ezek a deviáns, máglyára való véglények alkotják a kisebbséget, és nem törnek világuralomra.

Ez már-már egyfajta mentális és társadalmi beilleszkedési zavar, ugyanolyan deviáció, mint a pedofília csak a ló másik oldalán.

Na-na! A gyermek utáni vágy hiánya nem árt senkinek, a pedofília viszont igen, nagyon is. Nem szerencsés egy kalap alá venni a kettőt.

Mellesleg én "méltányosságból" nem kértem volna vissza az összeget a kisgyermekes barátnőmtől, igen, a gyerekek miatt nem lett volna hozzá pofám!

Az ember tesz egy szívességet, azzal, hogy kölcsönad, és még ő a bunkó, amikor vissza merészeli kérni a pénzt? Na ne már!

Miért e bősz kirohanás a gyermeket nem akarók ellen? Nem ők azok, akik iszonyodnak, hanem te.

Előzmény: gyomnövény (1585)