KelemenGy Creative Commons License 2006.04.07 0 0 306
"az elszakított területeken élő magyarok is szavazhatnának, ami egyértelmű jobboldali győzelmet jelentene azután"

Azért ez sem 100% így. Ha a székely atya (márminthogy pap) azt mondja, hogy ő bizony nem a Fideszre szavazna, akkor nem hiszem, hogy ott nagyon más lenne a helyzet, mint itthon. Sztem kb hasonlóan fele-fele, esetleg 2/3-1/3 lehet az arány (többség a jobboldalon).
Egyébként meg az a baj ezzel a nemzetegyesítéssel, hogy egyrészt semmi értelme, másrészt pedig igencsak lejáratná és megszívatná magát vele az ország. Annak idején a bécsi döntések visszacsinálása után elég világosan meg lett fogalmazva, hogy itt többet határmódosítás nem lesz. Szerintem senkinek nem hiányzik az, hogy a nem kevés támogatást nyújtó EU hirtelen kirakja a szűrünket, mert revizionistának tartja a kormányt...
Viszont, ha képesek vagyunk még ezügyben nyugton maradni pár évet, akkor úgyis EU tag lesz az összes környező ország, onnantól meg már nem nagyon kell a határokkal foglalkozni, mindenki oda és úgy megy, ahova és ahogyan akar.

A rasszizmus és társaihoz. Szvsz ha tényleg Európához szeretnénk tartozni (márpedig nincs más alternatívánk), akkor igenis elítélendőek ezek. Az, hogy egy-egy német, angol, francia, stb bunkó, vagy koszos, az nem jelenti azt, hogy mind olyan. Nem jó dolog ennyire általánosítani. Hogy a románok nem szeretik a magyarokat? C'est la vie. Nem muszáj foglalkozni a csúnyán nézőkkel sem, én legalábbis jókat mosolyogtam az ilyeneken. Egyébként abban, hogy az a helyzet Erdéllyel és Romániával, ami, abban igen nagy szerepe van a kormányainknak (mindnek!).
Előzmény: Farore (305)