Farore Creative Commons License 2006.04.07 0 0 305

Addig egyetértek, hogy igenis lehet normálisan beszélni a politikáról. De azért ilyen feszült a helyzet és volt 2002-ben is, mert most örök életre eldőlhet az ország sorsa.

Mi, jobbosok azért küzdünk, hogy ne maradhasson a szociálliberálisoknál a bot, mert úgylátjuk, hogy rossz irányba vezetik az országot és ez a következő 4 évben véglegessé válhat  (további kockázatokat nem részletezek, mert az már egy olyan politikáról szól, amiről már picit írtam és kevesen fogadják el).

Meglátásunk szerint (és hangot is adtak róla) a "bal" oldal pedig azért küzd, hogy ne kerülhessen a konzervatívok kezébe a hatalom, mert akkor egyfajta nemzetegyesítést kezdeményeznénk, amiáltal bizonyos idő után (nem azonnal, az szinte lehetetlen) az elszakított területeken élő  magyarok is szavazhatnának, ami egyértelmű jobboldali győzelmet jelentene azután.

2002 pedig azért volt nagyn fontos, mert nem mindegy egy ország milyen feltételekkel csatlakozik az EU-hoz. Hát így talán a lehető legrosszabb feltételekkel sikerült. Nem mondom, hogy az Orbán kormánynak nem volt benne része... nekik is vannak hibáik, viszont sokkal határozottabbnak kellett volna lenniük.

Ez már így marad.

Egyébként nem hiszem, hogy naív lennék. Akkor miért mondanak paranoiásnak? =DDDD

Nah most jön a nem egyetértős rész =)

Elítélsz minden rasszista, antiszemita, idegengyűlölő magatartást, sőt agresszívnak nevezed őket.

Én töredelmesen bevallom, igenis vannak előítéleteim a cigányokkal kapcsolatban. De szerintem a legtöbb embernek van, aki már látta kötekedni őket, sőt tán bele is kötöttek. Nem hiszem, hgy egy el nem ért buszra köpködő cigánygyerek (márkás cuccban, szal nem a szegény réteg) sajnálatot kelt, maximum undort. Vagy egy jólszituált cigánycsalád felszáll a buszra és az egyszerű magándolgaikat is harsogva közlik egymással és nem a legszebb szavakkal, hmm... Minden rétegből láttam már ilyet. Az a pár százalékuk, aki tényleg normális az meg szív, ők utálják legjobban a társaikat, ha érdekel vkit (beszélgettemmár ilyennel) Nem aztmondom, hogy rosszindulatból teszik, csak mások. Genetikailag is máshogy vannak kódolva. Az természetesen részemről is oké, hogy a törvény előtti egyenlőség meglegyen. DE nincs meg jelenleg! Pozitív diszkriminációban részesülnek a cigányok. Ez tény. Kéremszépen milyen jogon kap egy cigány mondjuk ösztöndíjat egy középiskolában azért a teljesítményért, amiért a párom nem kap. Jó tanuló, kérdezte is, hogy kérhet-e ösztöndíjat. Erre azt válaszolták, hogy max, ha befeketedik. Igazságos ez?

Aki akar tanulhat, bizonyos korig kötelező is. Miért van az, hogy a cigánygyerekek több× buknak? Hát nem a tanítónéni rasszizmusa miatt =)))

Az antiszemitizmus meg a zsidó vallásellenesség. Engem ugyan nem érdekel ki milyen vallású, sőt szerintem az "antiszemitákat"-, akiket annak kiáltanak ki kis hazánkban sem- a vallásuk izgatja. Magukkal a zsidókkal van bajuk és az már faji dolog, rasszizmus. Ismerek 1-2 zsidót/félzsidót és tény, hogy rettentő üzleti érzékük van. Nopersze a becsapáshoz is nagyon értenek. És akárhányszor találkozok velük mindig valami újat akarnak rámsózni =D Néha elég idegesítő.... "Vegyél parfümöt, jó minőségű, de én olcsón tudok szerezni"

Idegengyűlölet..... pl nem szeretem a románokat, amikor csúnyán néznek rám, mert magyar vagyokés merek magyarul beszélni kolozsvár utcáin.... Vagy utálom, ha az angolok lenéznek, pedig mikor ottvoltunk 1 hetet náluk 1 nap nem fürödtek. Vagy a németek, akik felsőbbrendűnek érzik magukat, pedig az utcán hangosakat finganak (már bocs). Ha ettől idegengyűlölő vagyok, akkor bevallom =D

Lényeg, hogy az ember ne ész nélkül mondjon valamit, hanem legyen saját(!) véleménye. Ez sajna sok embernél hiányzik.

Előzmény: zzombie (304)