Szia Fóri 911!
A mólónál levő vízmélységről nem tudok neked konkrétummal szolgálni, de hadd kotnyeleskedjek bele egy kicsit. Én magam sem vagyok nagy barátja a feneketlen mély vizeknek, de a Vörös-tenger egy teljesen más élményt nyújt. Aki egy kicsit is tud úszni, az garantáltan nem fog elsüllyedni benne. A legtöbbet azzal szórakoztam, hogy felfeküdtem a víz tetejére és figyeltem, hogy ha a kisujjamat sem mozdítom, milyen gyorsan süllyedek el. Elárulom: semmilyen gyorsan, egyszerűen fenntart a víz. Tudom ez hihetetlen, de tény. Sőt, 6-8 méteres vízben, ha nem volt békatalp a lábamon, hiába próbálkoztam lemenni a fenékre, mindig előbb fogyott el a levegőm, minthogy le tudtam volna küzdeni a felhajtóerőt.
Amikor elmentünk hajóval egy korallzátonyhoz (ez Hurghadán volt) és ki kellett menni a már említett 6-8 méteres vízbe - ami ilyenkor már tök mindegy és akár lehetne 6-800 méter is:) -, kicsit velem is ott volt majré, mert én sem szeretem ha a szilárd talajt elhagyom. De aztán a látnivalók feledtették a dolgot, ki sem lehetett húzni a vízből és én voltam a legjobban meglepve, hogy közel 1 órát voltam úgy benn, hogy egy pillanatra sem ért le a lábam. Nem volt ugyanis fárasztó, hiszen nem kell folyton ezerrel taposni.
Szóval mondd meg a párodnak, hogy más a mély víz ott, mint bárhol másutt. De ezt úgyis csak kipróbálva érzi meg az ember.