Én viszont OV-hoz hadd tegyek hozzá valamit, amit nem igazán értek. Ahogy elnézem a kampányt, minden párt programjában vannak demagóg ígéretek, nála is elég sok van, mindenhol a "csökkentés, féken tartás, mérséklés"... Kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan gondolja, hogy mindez ne vezessen még nagyobb államháztartási hiányhoz, ugyanis arról nem szól a történet, hogy ezt miből gondolják ellensúlyozni, miből fognak plusz állami bevételeket teremteni (vagyis várhatóan hol fognak mégis megint húzni a nadrágszíjunkon).
A másik, amire nagyon kíváncsi leszek, (és ebből a szempontból teljesen mindegy, ki kerül hatalomra, hiszen mindkét nagy párt ígéri, hogy végre fogja hajtani) hogy mi lesz az állami intézményrendszerek karcsúsításának eredménye. (én is az egyik ilyenben dolgozok, érdekel) Vajon az ígért új munkahelyekhez képest hány mostanit fognak megszüntetni? És azokkal mi lesz, akiket ezáltal elküldenek? Meg tegyük hozzá, ami szintén elhangzott tegnap, a "teljes foglalkoztatás" fogalma. Ez szerintem utópia.
És a kérdés: rosszabbul élünk mint négy éve? Én erre azt mondanám, hogy ugyanolyan nehezen élek mint négy éve.
De elmegyek szavazni :)