Thomboy Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2834

Na ne vakítson már senki engem a lakáshitellel!

Az utolsók között vettem fel a Viktorék által kitalált rendszer szerinti hitelt.

Annyira támogatta az első lakáshoz jutásomat, hogy anyám és apám az adóstársam, mert akkoriban a bejelentett bérem alapján körbe röhögtek a bankok. Pedig a vételár fele! rendelkezésemre állt!!!

Mert ugye OVi alatt bejelentettek a tényleges jövedelmem alapján mi?

A lakáshitelem támogatott, 6%-os. Mellé kötelezett a bank, hogy vezessek nála bankszámlát, (az egyszer már biztosított hitelére) kössek életbiztosítást náluk, valamint biztosítást kell kössek a lakásra, szintén náluk. Az senkit nem érdekelt, hogy van egy komolyabb életbiztosításom, a közösköltségben benne van a biztosítás díja.

A cca. 29ezer Ft törlesztőrészlet mellé további cca. 16ezer a sarc. Ez kb. 45ezer havonta!

Ma, bármelyik banktól, bármikor, a lakástra jelzálogot téve simán kapok hitelt. Már azon gondolkodom, hogy kifizetem a felmondással járó összes költséget, és felveszek egy másikat. Kiszámoltam, hogy ha ma felveszek annyi hitelt, mint három éve (ugye az első pár évben nő a tartozás...), állami támogatás nélkül kb a 75%-át kell fizetnem a mostani költségeknek.

Na ez a nem mindegy!

És miért nem akarja egyik párt sem eltörölni a vagyonszerzési illetéket? Mert gusztustalan, hogy több, mint 500ezret rámvertek, mert nem volt pénzem új lakásra, csak használtra, vagyonszerzési illeték címén.

Na ezért nem házasodtam még meg, ezért nincs még gyerekem, mert nem tudok így feélrerakni!