Narbondel Creative Commons License 2006.04.06 0 0 783

Üdv, szerintem a legnagyobb gond a megállással, vagy a hirtelen lassítással van. Menni mint az állat nem nagy kunszt, bárki tudja húzni a fülit. De ha hirtelen fékezni kell olyan erőhatások lépnek fel amivel nem tud mindenki megbirkózni. Nagy sebesség, nagy súly, nagy fékhatás + ijedtség vezet a nagy perechez. Csapatban meg beszállni a többiek közé még rosszabb. A tanfolyamokon nem tanítják a nagy fékezéseket pedig szokni kéne kanyarban egyenesben mindenhol, százhúszról vészfék legyen kötelező szerintem. Sírni tudnék amikor látom a kockára kopott gumijú sportomotorokat, egyszer nem volt bedöntve ott virít a csík a gumi közepén.

Ráadásul a 0% beugróval ezerhavi részletre egykét aláírással elvihető annyilóerő ahánykiló gépek nem is utcára valóak. Ezeket versenyzőknek kéne versenypályán használni. Egy bőgáz és kétszázon van. Az első nemsikerült vészfékezés halálos lehet. Ehhez ha hozzáadjuk a kimondottan rossz minőségű és sík ideg türelmetlen résztvevőkkel zsúfolt utakat akkor világos hogy miért van ennyi baleset. Jahogy vannak kevésbé zsúfolt részek? Igen de a fizetőképes réteg inkább a zsúfolt részeken lakik mert ott van munka azaz pénz a motorra.

Hamár így belejöttem megemlítenék még valamit. Az autók közötti motorozást. Szerintem nem lehet LÉNYEGESEN gyorsabban haladni köztük mint ahogy az autók mennek. Max 30% sebességtöbblet ami még biztonságos. Ha halad egy többsávos út akkor az autók közt el lehet menni de nem sokkal gyorsabban mint ők, sőt ajánlatos mindig beállni a sáv közepére és onnan előzni és vissza a sávba. Tartósan sáv között menni nagyon veszélyes, az autós nem számít a motorosra, nem látja, holttérben van nem hallja mert zenéthallgat, lát egy gödröt félreránja a kormányt és puff.  Én még az álló kocsisor között is éppenhogy 20-30-cal gurulok szép lassan.

Továbbá ha három-négysávos úton több motoros próbál haladni a sávok közt célszerű lenne egymás mögé szépen felsorakozni, hülyét kapok attól aki kilő és kerül az autók másik oldalán, ezzel csak azt éri el hogy némelyik ha helyet akara adni neki odébbhúzódik pont be a másik irányból jövő csapat elé.

Előzmény: Hori R1100S (778)