writter Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2164

Miféle vita? Miféle győzelem?

Két ember oneman showja volt és nem vita.

Gyurcsány szövege éppen úgy szövegpanelekből összerakott (hadonászással kísért, számpárokkal megspékelt fikázó/önfényező panel áradat) volt, mint ahogy Orbán is egyfajta szerényke szónokként lényegében egyszerűen csak kiollózta 7 darabját a kampányelőadásának, és még a "hölgyeim és uraim" kezdő felütést is elfelejette kihagyni.

Ami nekem szemet szúrt, az a Gyurcsány lidérceket kergető hadonászásai, illetve az Orbán bal kezének kényszermozgása, aki - szinte mint egy fuldokló a mentőövbe - elkeseredetten próbált belekapaszkodni az előtte fekvő jegyzetébe.

Érdemes megnézni a műsort hang nélkül, és csak a gesztusokra, és főleg a kezekre figyelni. Aztán újra megnézni hanggal, és azonnal kiugrik, hogy ki mikor beszél mellé.

Gyurcsány pénzérmés poénja egy bunkó dolog volt, akárcsak az Orbán panelprolis riposztja.

Összességében én két - elég zavart, sebtiben egy újfajta szerepre feltuningolt -  ember előadását láttam, akik elsősorban a szurkolói elvárásoknak megfelelően próbáltak megfelelni valaminek, de érdemi vita, választókat meggyőzni képes vita az nem volt.