renegade
2006.04.06
|
|
0 0
1961
|
Sokan írták, hogy Gy nyert, mert földbe döngölte, lealázta O-t. Vajon ez akkor is tetszene Nektek, ha Veletek tenné?Én fanyalogtam, mert nekem nem tetszett, nekem nem jön be az agresszív stílus. A feleségem viszont, aki sokkal szelídebb lélek a mindennapokban, mint én, azt mondta, hogy ennek éppen itt volt végre az ideje. Hát igen, ebben is van valami. Éppen elégszer volt már arrogáns, hazug bunkó, most megismerte, milyen is az, amikor a fejére olvassák a hazugságait, még ha bunkó módon is teszik azt -- ahogy ő eddig. Éveken keresztül azt hallottam, hogy O diktátor. A tegnapi vita + a fentiek alapján ez kiről mondható el?Már ne is haragudj, de ez a kérdésfelvetés így egy baromság. Ne a vitastílusból szűrd le, ki a a diktátor és ki nem, hanem a kormányzásból. Mindkettő kormányzott már, az egyik 4 évet, a másik kettőt. A magam részéről például nem tudok úgy Orbánra és a demokráciára gondolni, hogy ne jusson eszembe a háromhetenkénti parlamenti ülés, az összes parlamenti vizsgálóbizottság felállításának elutasítása (!), az Országimázs Központ, nagyberuházások végrehajtóinak hatalmi szóval történő eldöntése, a két választás között "közkívánatra" naponta kétszer leadott választási nagygyűlései etc. Ezek mellett tökmindegy, milyen arcot vág, milyen beszédstílust vesz elő egyetlen tévészereplésen. |
Előzmény: megfontolt (1949)
|
|