CyClotroniC Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1788
Gyurcsány messze jobb volt, mint Orbán. Nem is értem azt, aki ennek az ellenkezőjét állítja. Azért az utóbbi 4 évben (bár a Megyós évek nem voltak teljesen korrektek) volt itt bőven fejlődés. Nem feltétlenül gázzal meg árrammal kell jönni, hanem illene egy kicsit körülnézni a "házunk táján", ahogy azt a Viki is javasolta... Ha körülnézek azt látom, hogy tonnaszámra épülnek a lakóparkok (biztos azért mert igény van rá). Egyre több kulturális program van Budapesten (Tavaszi Fesztivál csak egy példa a sok közül). Sorra jönnek nevesebbnél nevesebb előadók, együttesek, művészek, nyílván azért mert van rá igény. Az ember pedig előbb befizeti a számlákat, eltartja a gyereket, enni ad neki, csak aztán költ kultúrára, már pedig egyre többet költünk művelődésre, és ez jó. Nézzük csak meg a kígyózó sorokat a múzeumok előtt (Monet és barátai, spanyol festők, 400 év művészete). Tanulságos ugye? Beszélhetünk a műszaki áruházakról, ahol karácsonykor a PlazmaTV a legmenőbb árucikk. Nagyon szarul mehet itt mindenkinek, ha kettesével veszik őket. A SuliNet program is merő sületlenség lehetett, csak úgy, mint az új és sokat kritizált érettségi rendszer. Nehogy már baj legyen, hogy tanulni kell azért a felsőoktatásért. A pont cipelős rendszer bizonyára sokkal jobb volt (valaki a csóringer suliban a szorzótáblára megkapja az ötöst, más meg a 25 deriválás/integrálás példából elront kettőt a Fazekasban, és hármast kap év végén). Reális mérce volt valóban. Viktornak persze megint voltak ötletei, harmóniában is voltak egymással. Először a TB járulékot szeretné csökkenteni, majd fel akarja emelni a minimálbért 100.000-re. Ha az suliban nem focizta volna el a matekórákat, könnyen rájöhetne, hogy a 100.000 HUFos kereset után kissé több TB-t kell fizetni, ami ráadásul nem is teremt új munkahelyeket. Szerinte el van adósodva az ország, de azért Ő lesz az önjelölt Mikulás (vagy Mikolás), aki szanaszét osztogatja a jóságot az országban. A gazdágnak például odaadja a mezőgazdaságot. Remek! Azért mert tudok autót vezetni, nem fogom azt a szervíz helyett megszerelni. Nyílván egyszerűbb neki, ha szarul sül el, akkor a gazdág cseszték el, ha esetleg mégse, akkor Ő lesz a jófej vezér. A vezér, aki nem szereti a papírszobrokat, a nagyokat főleg nem, de csak Őt fogadja tízezres fanatizált tömeg a konfettiesőben. Bár ez is elenyésző, ahhoz képest, hogy 3.2 milla spanja. Meg is írta a kívánság listát a haverokkal. Mindenkinek majd teljesül szépen a kívánsága, mert Ő hozzáértő és megteheti. A szerelő is megkérdezi a szervízben, hogy mit szeretne kicserélni a kocsin. A vevő persze mondja, hogy mindent ingyen. Ilyenkor az átlag szerelő röhög egy nagyot, persze csak magában, mert az ügyfél fontos. Egyszer persze majd Ő is pofára esik, de arra még azért kell várni egy csöppet. Korházprivi. Kedvenc témám. Amúgysem volt sose szimpatikus ez a magyarkodós-árpádsávos magamutogatás. Schoppenhauer mondta egyszer, hogy a nacionalisták lelkiszegények, hiszen csak az szereti mindennél jobban a hazaját, akinek nincs mást szeretnie (családot, barátokat). Szép dolog ám a nemzeti vonalra építeni a politikát, főleg egy olyan országban, akinek nem éppen fényes a múltja. Az emberek pedig ahelyett, hogy örülnének annak, amilyük van, azon sírnak, amit elvettek 90 éve. Olyanok, mint az ovisok, akik kapnak egy köteg lufit, kipukkan a 20-ból 5, aztán még két hét múlva is azon rinyálnak, ahelyett, hogy játszanának a 15-el. Szép csapat ez a Fidesz, még Viktor személyikultuszát meg is értem, mert van a srácnak karizmája, és tényleg ért a tömegekhez, de aki az emberek elé mer tenni egy Ádert vagy Kövér Lacát, az roppant merész ember. Mosolyt még nem láttam az arcukon, csodálom is, hogy kiszórták őket a plakátos kampány castingjáról. Bayern Zsotya is nagy IQ-huszár a "büdös SZADESZes" megnyílvánulásaival. Az a vicces, hogy mindenki zsigerből utálja őket, és rögtön asszociálnak a liberális szóból a zsidó-buzikra. Ez is nagyfokú inteligenciára enged következtetni. Az meg már a totális közröhej, mikor kommunistázzák a liberálisokat, amikor abszolút két végletről van szó. Utóbbi eszme ugyanis az egyén szabadságát hírdeti, szemben az állammal, tradícióval, konzervativizmussal. Egy olyan eszmét támadnak több millióan az országban, amelyik az em­beri jogok, a szabadság, a demokrácia, a piacgazdaság elfogadásáért harcol. A sokak által támadott "Jöjjön el az én országom!" plakát, pedig egyenesen a legjobbvolt az egész választási kampány alatt. Nem ártana elgondolkozni azon sem, hogy mely párt(ok) szimpatizánsai képesek kulturált vitára és viselkedésformára, és kik azok, akik abban lelik örömüket, hogy szanaszétfirkálják a másik fél plakátjait, széjjelfütyüljék a beszédet és meggyőzzék az összes ismerősüket arról, hogy mekkora kánaán lesz majd, ha Viktor újra hatalomra kerül. Nem állítom, hogy a két párt között tettekben óriási differencia lenne - bár az utóbbi négy évben, szerintem sokkal színesebb lett Magyarország, több lehetőséggel - de stílusban rengeteg van. Gyurcsány pedig szerintem nem arrogáns volt, hanem egészségesen cinikus. Ez a hangvétel pedig szükséges ahhoz, hogy a bizonytalanok ráébredjenek arra, hogy Viktorék csak mesélnek. Kiváncsi lennék miért nem engedte anno Áder, hogy a Kókás vitára statisztikát lehessen bevinni. Csak nem fél a tényektől? Amúgy rohadt unalmas már, hogy minden jómódú emberről azt állítják, hogy lop-csal-hazudik. Az senkinek se jut eszébe, hogy azért van ekkora vagyona, mert esetleg valamelyest hozzá tud fingani a gazdasághoz. Na tényleg elég ennyi mára. Amúgysem szoktam fórumozni, nem szeretem győzködni a másik felet, mert úgysincs sok értelme, de valahogy ezt a fórumot olvasva elgondolkoztam azon, hogy a több millió Fidesz szipmatizáns, mégis mi a francot eszik annyira Viktoron. Anno mikor nyertek 98-ban én is rájuk szavaztam, kizárólag a Tocsik ügy miatt, mert lopni nem szép dolog. Erre megcsinálják ugyanaz többször, nagyobbban... Én azt mondom, hogy nem kell félni az új dolgoktól és a liberalizmusból. Hollandiában mióta legális a fű, kevesebben halnak meg drogtól, mióta piroslámpás házak vannak, kevesebb ember hal meg AIDS-ben. Az emberek jogait nem korlátozni kell, hanem szabályozni. Nem azt kell mondani a gyereknek, hogy ne zabáljon csokit, mert elhízik, nyugodtan egyet, csak ne sokat, vagy ha sokat, akkor sportoljon mellette. Mindenre van megoldás és alternatíva, csak nyitottabban kéne gondolkodni. Na tényleg elég már belőlem. Amúgy érdekel mindenkinek az ellenvéleménye, mert ugyebár a vitáknak és az érvek ütköztetésének mégis csak ez az alapja.