Évi5 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 1499

Anyukámnak is fagyálló narancsa van, Rappai féle. Az ősszel szüretelte le róla az első gyümölcsöt. Ismered a mondást: Kicsit kicsi, kicsit savanyú, de a mienk!!!!

A fácska kb 20 centi magas volt, rajta pedig egy mandarin nagyságú gyümölcs. Még nem érett meg teljesen, mikor lepottyant a fáról. Pár nap múlva valamennyire besárgult, narancssárgás lett. Így megbocsátható, ha tényleg egy kicsit savanykás volt. Majd ha megerősödik a fa, akkor remélem, elbírja majd a termését.

Nálunk én vagyok a növénymániás, a férjem csak elnézegeti a virágokat, rámhagyja a velük való munkát. Még anyukám az, aki ugyanilyen virágbolond. Biztosan tőle örököltem a növényszeretetet.

Az biztos, hogy egészen más ízű a saját termésű gyümölcs, és nem csak azért, mert te nevelted, hanem sokkal édesebb, nem kényszerérett. De ezt neked nem is kell mondanom, ezt te is tudod.

Anyukámnak van többféle növénye, én csak néhány éve repültem ki a fészekből saját kertes házba, így én még csak most gyűjtögetem be a növényeket, még ifjoncok. Így ő mindenben előrébb van. Az elmúlt évben saját termesztésű citromot, citrange-ot, ananászt evett. Ezek kárpótolnak minden fáradozást velük.

Várom a képeket! Most kezdődik el a citrusfélék látványos fejlődése, virágzása, lesz fényképeznivaló.

Előzmény: monarda (1495)