Szia kike!
Szerintem, te vagy az egyedüli, akinek kikelt a vadcitrommagja abból a szórásból. Pedig rajtad és rajtam kívül még Totoro hun is kapott, de még szerintem sokan mások is. Tényleg nagyon rendes volt Mergez, hogy így önzetlenül adott számunkra magot. Arról nem tehet, hogy valami oknál kifolyólag csíraképtelenek voltak a magok. (Kikéve egyet!)
A kapott magok felét odaadtam anyukámnak, hogy ő is próbálkozzon, de nála is hasonló eredmény lett. Mikor féltett magokat kapok, mindig megosztom vele, hogy ne egy helyen legyen, ha valami érné őket, legyen vésztartalék. Ez most nem jött be.
Szép lehet a virágzó mandarinfád. Nekem most egy kis narancsfám van, melynek az első virága kinyílt éppen tegnap. Ennek az egynek is erős illata van, így el tudom képzelni, hogy nálatok milyen lehet az "illatorgia".
Én is elővettem egy kis ecsetet, méhecskét játszom. Igaz, közben nem döngicsélek, de ha valaki ártó szándékkal közeledne a fácskámhoz, minimum csípnék.
Sajnos, elég kicsi még a fa, két virága már le is pottyant, mielőtt még kinyíltak volna teljesen. Nem is nagyon reménykedem, hogy valamelyik virág termőre fordulna.
Összesen 7 virága van, két kis ágon, fürtökben. Ebből 2 le is pottyant, ez az első, mely szépen kinyílt.
Ha eddig szobában tartottad, akkor szerintem még várj a következő hétig, akkorra már nem mond reggeli 3-5 fokokat, mely most jellemző. Nehogy megsértődjön, ha a 18-20 fokról kikerül a rideg 3-5 fokra. Arra viszont ügyelj, hogy ne égesse meg a nap, érdemes félárnyékos helyre rakni.
Sok sikert a neveléséhez. És kíváncsian várom a fényképeket!