LUCzI FERencz Creative Commons License 2006.04.05 0 0 1
Na, kedvenc témáim egyikénél vagyunk!

Vegyétek már észre, hogy ebben a k... országban van a főváros, és van az összes többi, de ez Pestről nézve nem számít.... esetleg talán a Balaton környéke számított valamikor, mert odajártak az elvtársak Pestről nyaralni, meg ÉNY-Magyarország, hogy virítsunk a Nyugatnak...
Minél keletebbre jössz Pesttől, annál inkább le vagy szarva! Ha meg átjöttél a Tiszán, akkor ajaj...
Sajnos sok okos pesti azt hiszi, hogy a vidékiek mind hülyék, és csak ők, az okos pestiek számítanak.
Ez mindig így volt, hogy csak az az érdekes, az számít, ami Pesten történik, ami a pestieknek jó, más nem szempont.

Már a szocializmusban így volt. Miért az M7-es sztráda volt az első? Nem a nagy ipari központok, Miskolc és Diósgyőr, uram bocsá Dunaújváros, vagy az ország második legnagyobb városa, Debrecen felé vitték az első autópályát, hanem a Balaton felé...

Egyik előző munkahelyemen volt egy távközlési berendezésünk, amit én napi szinten üzemeltettem, és jól ismertem a berendezést. A gyártó által előírt valamilyen karbantartásra (talán szoftver csere, már nem emlékszem) egyszer jött egy nagy arcú, rém pökhendi suttyó kölyök Pestről. Karbantarás során belefutott egy hibába, amivel én már előtte sokszor találkoztam, és tudtam, hogy kell elhárítani. Kérdeztem tőle valamit, kelletlenül, kitérőleg válaszolt, nem mondta ki, de benne volt, hogy "mit akarsz, te hülye vidéki, te ehhez nem érthetsz" . Erre én otthagytam, csak órák múlva mentem vissza, és még mindig az általam jól ismert és félóra alatt elhárítható hibával szívott. Kérdezem tőle, hogy mi van, erre okoskodott valamit. Félretoltam, na mondom, ezt lehet, hogy a hülye vidéki jobban tudja. Miután megcsináltam egy negyedóra alatt azt, amivel ő már órák óta szívott, megkérdeztem tőle, hogy van ez a "te vidéki vagy, te hülye vagy" dolog? Mondanom sem kell, hogy köpni-nyelni nem tudott...