Most télen próbálkoztam vadcitrom magról való keltetésével, de a kapott magok mind befulladtak. Akitől kaptam, többnek is küldött belőle, de mindannyiunknál ez volt a helyzet. Pedig nagyon vágytam volna egy kis vadcitromra.
Anyukámnál most a hétvégén lett kirakva a 2-2,5 méter magas citromfája. Eddig az időnként fűtött garázsban telelt a többi növény társaságában. Mikor kisütött a napocska, délelőtt kinyitotta az ajtókat, hagy napozgassanak, majd délután becsukta, mikor kezdett lehülni a levegő. Így ment ez egész télen, mikor plusz fokok voltak kinn.
A marhatrágyát nagyon meghálálják a citrusok, anyukám is ezt szokta rakni a nagyobb növényekre. Meg is van a hatása.
Egész nyáron fólia alatt tartod a növényeidet, vagy ezt csak hűvösebb időben alkalmazod?
Az a legnagyobb öröm, mikor saját termésű déligyümölcsödet nyammoghatod. Minden fáradtságot megér.
Biztatásul egy kép Mergez saját vadcitromjáról. A fagyálló déligyümölcsök című topikba rakta fel még a télen, mikor értek a citromok. Néhány év, és már te is ilyen fával büszkélkedhetsz.