Kedves Kistesa, a jelek szerint nem vagy tisztában azzal, hogy idézni így kell pl.: "Nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat." (Berzsenyi), nem pedig így.
Mellesleg a „nem sokaság” a szövegek terjedelmére is áll. Ha ennek ellenére kilométeres idézeteket teszel be egy topicba, ráadásul lóbetűkkel és hupikékre színezve, akkor kimondás nélkül is nyilvánvaló, hogy kritikátlanul bálványozod az illető szerzőt. (Ön)kritikátlanul azt is feltételezed, hogy az összes erre járó olyan hülye, hogy sem a betűnagyságot nem képes kellemesre beállítani, sem egy hsz-t nem képes kikopizni egy Word dociba, hogy ott aztán akkorára állítsa a betűnagyságot, amekkorára tetszik.
Első bekezdésed a nevetségességig önellentmondásos. Először: "Sem Adíyért, sem máraiért nem vagyok oda pl." Majd: "Hogy jössz te ahhoz, hogy lefikázz olyan embereket, akik - akárhogy is - messze az átlag fölött áltak. (Sic!)" Tehát nem vagy oda értük egy cseppet sem, de ex cathedra kijelented, hogy messze az átlag felett álltak, bár egyikük nevét nem írod még nagybetűvel sem. J Ráadásul annyira nem látsz a pipától, csak mert feltételezed, hogy valaki nem rajong azért, amiért Te, hogy már helyesen írni is elfelejtesz tőle... Tudod, az ilyen hozzád hasonló bálványimádók szoktak a legnagyobb bajban lenni, amikor felkérik őket, hogy bizonyítsák bálványaik nagyember voltát. A magamfajta kritikus figurák ilyenkor persze szerencsés helyzetben vannak, pláne, ha Adyról kell bizonyítani, akiről nem túl nehéz. No, persze, nem olyan stílusban, ahol egy bekezdésen belül van ekkora bumszli önellentmondás. Tudod, a stílus…
Mellesleg csak arra kívántam felhívni a figyelmedet, hogy nevetséges egy ilyen idézetet betenned pont egy olyan embertől, akinek éppenséggel az élete múlott azon, hogy nem nézett a lába alá. Ezzel még semmit nem mondtam arról, hogy számomra mi a legfontosabb Adyval kapcsolatban. Azt Te csak odaképzelted. Arról nem is beszélve, hogy pont Adyval erőteljesen melléfogtál, mert volt idő, amikor pár ifjúkori zsengéjétől eltekintve szinte minden versét tudtam.
A legpoénosabb az az egydiplomás félműveltekre jellemző gőgöd, amivel a „tömegember” kifejezést odaveted sértésül. Szerintem egy hatmilliárdos egyedszámú fajhoz tartozó egyed nem is lehet más, mint tömegegyed. Per definitionem. Pusztán azért, mert ilyen nagy tömegben létezik. Ennek semmi köze értékekhez vagy hitekhez. Puszta steril tény.
Na, a kérdéseid már legalább kezdik pedzeni a kritikai gondolkodást, bár még nem képesek befelé fordulni, de a te érettségi szinteden ez még nem baj. Miből gondolom, hogy tetszeni akarsz? Abból, hogy topicot nyitottál, amelyben idegen tollakkal ékeskedel. Sőt, felnagyítod és ki is színezed az idegen tollakat. Ez nem épp a narcizmus hiányára vall. J Persze, hogy rászorulsz az én és mások elismerésére, hiszen véleményformálási céllal nyitottál topicot. Mások véleményének befolyásolásához pedig elengedhetetlen a captatio benevolentiae. Ez azóta így van, hogy írástudók vannak a földön. Ha nem ambicionálnád a mások elismerését és ezen keresztül véleményük befolyásolását, nem nyitottál volna topicot.
Örülök neki, hogy szerinted „biztos helyes kis srác vagyok”, de fájdalom, se helyes, se kicsi, se srác nem vagyok. Ha elolvastad volna a bemutatkozásomat, tudnád. Ja, és fenntartom magamnak a jogot, hogy a barátaimat magam válogassam meg. Ez nem azon múlik, hogy Te hogy állsz hozzám, hanem azon, hogy én hogy állok hozzád. Harag persze nincs. De egyelőre a puszta jámbor jóindulaton kívül semmit sem értél el nálam. Ez még minden felebarátomnak jár, ez kvázi a nulla. Innét felfelé törni pedig idegen tollakkal nem lehet, csak sajáttal.
Csót:
b